Fortnite tjener penge på andres dansetrin

Illustration: PixieMe, BigStock
Hvis du kender nogen, der spiller Fortnite, er du sikkert blevet introduceret til spillets forskellige danse. Måske har du bemærket, at mange af dem ikke just er originale, men stammer fra andre steder i populærkulturen?

Et af de største spil for tiden er uden tvivl Fortnite. Fra spillet er kommet tusindvis af videoer på sociale medier, hvor folk imiterer dansetrinene fra spillet.

Men siden dansetrinene ofte er inspirerede eller direkte stjålet fra andre steder, bør der så ikke være en form for copyright på det? Det har BBC forgæves forsøgt at spørge Epic Games, der står bag Fortnite, om, men de havde ingen kommentarer.

Læs også: Utålmodige Fortnite-spillere ramt af Android-malware

Dansene kommer fra forskellige kunstnere som Snoop Dogg, Michael Jackson, Alfonso Ribeiros (for sin rolle som Carlton i 'Rap fyr i L.A.') og en række andre kunstnere. Heriblandt finder vi rapperen 2 Milly, der mener, at han opfandt dansen Swipe it i 2014, men han har ikke fået hverken penge eller anerkendelse af Epic Games.

Millarder i Fortnite

Det kan lyde som en banal sag, men Fortnite er big business. Ifølge Forbes omsætter Epic Games for over en milliard dollars årligt.

Læs også: Spilfirmaet Epic sagsøger spillere, der snyder i online action-spil

Nedenfor ses et tweet fra den amerikanske kunstner Chance The Rapper, der allerede i sommer mente, at der var tale om tyveri.

Fortnite er ikke det eneste spil, der har leget med danse fra populærkulturen. 'World of Warcraft', der udkom tilbage i 2005, bruger ligeledes danse fra både musikvideoer og film.

BBC har talt med Shanti Sadtler Conway, der er jurist indenfor intellectual property. Hun mener ikke, at det er muligt at lave copyright på hverken en dans eller dansetrin generelt.

I de tilfælde hvor sangen handler om dansen, påpeger hun dog, at der kan være tale om en gråzone.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere