Fortnite-skaber slår pjalterne sammen med Lego: »Vil forme fremtiden for metaverset«

11. april 2022 kl. 13:242
LEGO x Epic Games
Illustration: Epic Games.
Lego har indgået et samarbejde med Epic Games, der skal hjælpe begge i jagten på metaverset.
Artiklen er ældre end 30 dage

"Metavers" er et buzzword, der har givet dollartegn i øjnene på mange i spilindustrien. Et af de selskaber, der har store ambitioner for at sætte sig på metavers-markedet er Epic Games.

Fortnite-skaberen har nu indgået et samarbejde med Lego, der skal »forme metaversets fremtid« ved at bygge en digital oplevelse, som vil give børn og familier »adgang til en værktøjer, der vil give dem mulighederne for at blive selvsikre skabere og levere fantastiske muligheder for leg i et trygt og positivt rum«. Det skriver Epic Games i en pressemedelelse.  

»Lego Group har fanget børn og voksnes fantasi gennem kreativ leg i noget nær et århundrede, og vi glæder os til sammen at bygge et rum i metaverset, som er sjovt, underholdende og lavet til børn og familier,« siger Tim Sweeney, CEO & Founder, Epic Games. 

Niels B. Christiansen, der er CEO hos Lego Group, glæder sig også til samarbejdet. Han understreger, at sikkerheden er utrolig vigtig, når der bygges digitale rum til børn og familier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi tror, der er et stort potentiale for at udvikle livslange færdigheder såsom kreativitet, samarbejde og kommunikation gennem digitale oplevelser. Men vi har et ansvar for at gøre dem sikre, inspirerende og gavnlige for alle,« siger Niels B. Christiansen. 

Hvad er metaverset?
  • Metavers-begrebet blev introduceret i sci-fi forfatteren Neal Stephensons dystopiske roman "Snow Crash" fra 1992.
     
     

  • Selvom der ikke findes en definition af, hvad det rent faktisk er, så bliver det ofte opfattet som en samling af fælles oplevede rum, hvor alle dine internet-behov kan opfyldes på et og samme sted.
     
     

  • Spillene Fortnite og Roblox er en slags metaverser. Deres digitale rum giver anledning til at spille sammen, men også eksempelvis at gå til koncert eller store begivenheder.

På Version2 har vi tidligere skrevet om, at spilindustrien har sat jagten ind på metaverset

Her fortalte Ida Kathrine Hammeleff Jørgensen, der er spilforsker ved ITU, at mange af ideerne bag metaverset faktisk har været idealer, som spilbranchen har søgt at opnå i mange år. 

»Metavers-ideen er i virkeligheden på mange måder de våde drømme, som har drevet spilindustrien igennem mange år,« siger Ida Kathrine Hammeleff Jørgensen.

»Det har givet os bedre grafik. Mere komplekse verdener. Større verdener. Verdener, hvor man kan interagere med alting. Hvor det ikke bare er billeder, men rent faktisk objekter, man kan interagere med. Det har været innovationsdrivkraften i spilindustrien igennem de sidste 30 år i hvert fald«.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
13. april 2022 kl. 19:39

Klods nu ikke i det. Lad børnene bruge analoge LEGO-klodser, de kan ikke gå ned!

1
11. april 2022 kl. 15:04

Kan vi dog ikke blive fri for det metavers? Det lyder - og er - som noget fra BlackMirror.

Politiken har i dag et debatindlæg om behovet for at begrænse børns skærmtid:

Forskerne mener derfor, at der er god grund til at være forsigtig med børns skærmtid, og anbefaler, at man følger guidelines, der hjælper forældre og andre aktører med at moderere og begrænse børns brug af skærmbaserede digitale teknologier. Dette lægger sig i forlængelse af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der netop anbefaler begrænsning af børns skærmtid og har inkluderet dette i deres guidelines. Men forskerne og andre internationale eksperter peger samtidig på, at det ikke er tilstrækkeligt med guidelines. De store techvirksomheder har designet deres produkter med det formål at øge børn og unges skærmtid, og der ses en vækst i børn og unges brug af skærme og digitale medier. Derfor kan man ikke læne sig op ad guidelines alene, og eksperterne appellerer til, at der sættes ind med politisk regulering af techvirksomhederne og stilles lovpligtige krav til designet af de digitale produkter for at styrke børn og unges mentale helbred, trivsel og udvikling.https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art8710429/Er-det-rimeligt-at-vi-overlader-vores-b%C3%B8rn-og-unge-til-techvirksomhedernes-eksperiment

Debatindlægget henviser til, at danske myndigheder er langt bagefter på dette punkt:

*I Danmark er vi langt mere tilbageholdende og fodslæbende. De danske sundhedsmyndigheder afviser eksempelvis at implementere WHO’s anbefalinger. Og hellere ikke Kulturministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet eller lovgiverne er for alvor kommet ud over rampen. *

Lyder det ikke bekendt på en eller anden måde? Er det ikke det, kommentariatet på Version2 har peget på i årevis - at børn ikke har godt af, og ikke lærer bedre af, at den analoge verden forsvinder? Indlægget fortsætter:

*Er det ikke er på høje tid, at vi også i Danmark begynder at indse, at skærme og digitale medier ikke bare er et gode for børn og unge, men komplekse produkter, der kan underminere børn og unges sundhed og udvikling? Er det rimeligt, at vi bare ser til og overlader danske børn og unge til techvirksomhedernes ’eksperiment’, når forskning og også danske psykologer og sundhedsprofessionelle peger på, at der er grund til bekymring og forsigtighed? *

Ja, det er så sandt, som det er sagt - men herhjemme har vi jo solgt vor sjæl til djævelen - eller det vil sige, nogen har solgt den for os for deres egne karrierers og bankbøgers og partistøttekassers skyld, så vi starter - på trods af advarsler - så tidligt som muligt, helst i vuggestuen, med diverse alderstilpassede platforme - og 5år efter skal vi høre KLs udgydelser om, at dem kan vi ikke afskaffe, uanset hvor usundt det er, for hvem skal så passe børnene? Og når så de er kommet hjem, så står Lego klar til at tage over....

Vorherrebevares - fremtiden vil dømme os....