Fortinet har uddannet én million sikkerhedseksperter

26. oktober 2022 kl. 10:154
Christian Rutrecht
Christian Rutrecht, SE Director ved Fortinet Danmark Illustration: Fortinet.
Virksomheden arbejder på at uddanne sikkerhedseksperter for at modvirke konsekvenserne af et stigende antal cybersikkerhedshændelser i organisationer verden over.
Artiklen er ældre end 30 dage

It-sikkerhedsvirksomheden Fortinet er i denne måned kommet i mål med at uddanne én million sikkerhedseksperter på verdensplan, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det har været en konkret målsætning for Fortinet siden 2021 for at modvirke konsekvenserne af det stigende antal sikkerhedshændelser, organisationer verden over oplever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret har virksomheden uddelt én million såkaldte ‘Network Security Experts’-certifikater (NSE) på verdensplan og 1.501 i Danmark.

»I Danmark oplever vi markant stigende interesse for cybersikkerheds-certificeringer, hvilket er glædeligt. Vi kan kun bekæmpe de stigende cyberangreb med en kombination af digitalt cyberforsvar, og ved at brede ansvaret for og kompetencen inden for cybersikkerhed ud i organisationerne. Derfor er uddannelse og certificering af medarbejdere & kompetenceudvikling vigtigt, ikke bare den enkelte virksomhed, men for at sammen at stå stærkere i Danmarks digitale politiske situation om få år,« udtaler Christian Rutrecht, SE Director hos Fortinet Danmark, i pressemeddelelsen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
30. oktober 2022 kl. 13:04

Når et kontor bruger Fortiguard (Fortinet's firewall as a service), bliver alt internettrafik routet igennem deres maskiner.

De kører med domæne whitelists, og har defaultly blokeret alle domæne den ikke kender i forvejen (nye domæner). Man får ingen fejlbeskeder, blot browser timeouts. De validerer også alle certifikater, selvom klientens browser også gør det. De skulle vidst også bruge noget fancy AI til at træffe beslutninger om hvad der skal blokeres, men det er jeg ikke helt sikker på.

De kom til at blokere vores et af vores egne domæner, så vi kortvarigt troede at vores webservice var gået ned. Svaret fra dem var at vi formentlig havde deployet et ugyldigt TLS certifikat. Det var dog ikke tilfældet. De undersøger nu sagen nærmere ved at kigge i deres logs (hvad står der i dem og hvordan er de beskyttet???).

Jeg forstår ikke fordelen - er det virkelig "mere sikkert" at bruge dem som router? Skaber det ikke blot endnu et single point of failure og øger risikofladen? Kan de lave SSL-strip f.eks? Hvilke attack vectors har de taget i betragtning i deres egen infrastruktur? Opdaterer de receptionistens windows maskine?

Jeg er oprigtig talt nysgerrig på om nogen kan fortælle mig hvad man får for pengene, som uBlock Origin og en opdateret browser ikke kan klare.

Det har i hvert fald en pris ud over abonnementsaftalen ifht trust, reliability og hastighed, hvilket sikkert er relevant for nogen's trusselsbillede.

Jeg bruger mit eget hotspot når jeg er på arbejde, så jeg ikke skal "stole" på endnu en tredjepart, der logger alt hvad jeg laver på internettet.

2
26. oktober 2022 kl. 14:06

Er der nogen, der har taget den omtalte certificering, der kan sige noget om dens relevans? De få certificeringer jeg har taget eller overvejet at tage, har ikke været det papir værd de var trykt på. De kunne maksimalt bruges til at imponere en HR afdeling, og sagde intet om egentlige evner indenfor området. Det kunne være interessant at høre en vurdering af NSE certificeringen.

1
26. oktober 2022 kl. 12:10

Det hedder "million" når der kun er een af dem.

3
27. oktober 2022 kl. 09:47

Hej Stephen

Tak, fordi du gør opmærksom - det er rettet nu.

/Louise