Forsyningssektoren forudser cyberangreb: Prisen for data er en øget it-trussel

3. oktober 2022 kl. 09:052
Grundfos
Illustration: Government of the Moscow Region/Wikimedia Commons.
»Jo flere systemer og devices, man forbinder med hinanden og bringer online, jo mere eksponerer man sig selv til flanker af cybersecurity,« lyder det fra vicedirektør i Grundfos Ulrik Gernow.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den danske forsyningssektor, heriblandt vandsektoren, ser frem mod en omfattende digitalisering, men vrangsiden af mere anvendelse og deling af data er en øget cybertrussel.

Det skriver ITWatch, der har talt med vicedirektør i Grundfos Ulrik Gernow.

Læs også: Mulig hjælp på vej til digitalt udfordrede: Bred politisk opbakning til digitalt fripas

»Data vil hjælpe med at sikre opdrift og performance af pumpesystemer i forsyninger, industri og bygninger; og bidrage til færre nedbrud, mindre spild, og det vil give viden om energieffektivitet i bygninger, industrien, data om vandlækage, som vi kan nedbringe,« siger han til ITWatch og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Men jo flere systemer og devices, man forbinder med hinanden og bringer online, jo mere eksponerer man sig selv til flanker af cybersecurity.«

Læs også: S-politiker om salg af MitID: »Ekstremt vigtig infrastruktur, som bør være ejet af danskerne«

Også datacentrene har i øjeblikket skærpet fokus på cybersikkerheden, hvor GlobalConnect går ud fra, at risikoen for sabotage mod den kritiske infrastruktur er reel.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. oktober 2022 kl. 13:21

Det er da ikke nogen nyhed! Det er vi jo mange, der har talt, råbt og informeret om, i mange år. Hver gang data bliver forbundet til internettet, så er det udsat for adgang fra utilsigtede personer, firmaer, organisationer, etc. Det har været almindelig viden, siden Gorm den gamle var ung. Desværre er fortjenesterne så store, at selv lig på bordet, ikke kan bremse tendensen.

1
3. oktober 2022 kl. 11:03

"»Men jo flere systemer og devices, man forbinder med hinanden og bringer online, jo mere eksponerer man sig selv til flanker af cybersecurity.«"

Det siger I ikke? Mon det også gælder for persondata?