Forsvarsudvalg fik ikke hele sandheden om persondata-problemer i Center for Cybersikkerhed

Folketingets Forsvarsudvalg har fejlagtigt fået at vide, at problemer med håndtering af persondata var løst eller ved at blive det.

Folketingets Forsvarsudvalg har ikke fået hele sandheden at vide om sikkerhedsproblemer i Center for Cybersikkerhed (CFCS), end del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Det fortæller Politiken.

Mediet henviser til et brev til udvalget fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). Her fremgår det ifølge Politiken, at ministeren »finder det mest rigtigt at præcisere« oplysningerne til udvalget, som blev afgivet i sommer i en evalueringsrapport om loven for Center for Cybersikkerhed.

Politiken fortæller, at Forsvarsudvalget og Folketinget i første omgang har fået oplyst, at de problemer med håndtering af persondata, som tidligere har været konstateret hos CFCS, var løst eller var i gang med at blive løst. Det var imidlertid ikke tilfældet.

Flere end halvdelen af de fejl, som det særlige Tilsyn Med Efterretningstjenesterne havde konstateret, var ikke rettet, selv om CFCS selv havde oplyst, at det var sket.

Læs også: Amerikansk panik over udbredt russisk AV-software - dansk cybermyndighed tavs

I den forbindelse bemærker Politiken, at det - som i alle sager om efterretningstjenesterne - ikke er muligt for offentligheden at få noget at vide om, præcis hvilke fejl der er tale om, eller rækkevidden af disse fejl.

Den 30. juni sendte Forsvarsministeriet evalueringen af loven om Center for Cybersikkerhed til Folketinget. Her fremgår det, at Tilsynet med Efterretningstjenesterne i 2015 påpegede, at CFCS ikke »fuldt ud levede op til kravene til sikkerhedsforanstaltninger på ni af i alt 38 kontrollerede områder«.

Ifølge Politiken tilføjer ministeriet og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen dog, at sikkerhedsproblemet var løst: »Tilsynet for Efterretningstjenesterne har endvidere efterfølgende oplyst, at man i 2016 havde afhjulpet hovedparten af de omhandlede risici, samt at centeret efter det oplyste var i gang med at afhjælpe de resterende«, står der i rapporten.

Men det viste sig altså ikke at være tilfældet, hvilket Tilsynet med Efterretningstjenesterne gjort Forsvarsministeriet opmærksom på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere