Forsvarsministerium 'down under': Lenovo-boykot er pure opspind

31. juli 2013 kl. 13:201
Historien er faktuelt forkert. Sådan siger det australske forsvarsministerium nu om artikel, der beskriver et omfattende forbud mod Lenovos pc'er hos efterretningstjenester verden over.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det australske forsvarsministerium afviser nu kategorisk at have indført et næsten ti år langt forbud mod kinesiske Lenovos computere, fordi de mistænkes for at indeholde spionbagdøre i firmwaren.

Dermed går ministeriet i rette med historien, der udspringer af den australske udgave af Financial Review og også har været omtalt her på Version2.

»Historien er faktuelt forkert. Der er intet forbud mod Lenovo og selskabets produkter hos forsvarsministeriet; det gælder både klassificerede og uklassificerede systemer,« hedder det i en skriftlig udtalelse på forsvarsministeriets hjemmeside.

Ifølge Financial Review har efterretningstjenester i lande som USA, Australien og Storbritannien omkring 2005 indført en boykot af Lenovos pc'er i de dele af efterretningstjenesterne, der håndterer fortroligt materiale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er i hvert fald ikke sandt, hvad angår efterretningstjenesterne down under, hævder forsvarsministeriet.

Lenovo har tidligere i en skriftlig udtalelse til Version2 afvist at kende noget til et forbud af selskabets maskiner i de højere luftlag af efterretningstjenesterne.

Pc-producenten, der lige nu er verdens største målt på markedsandele, skriver i en e-mail til Version2, at selskabet hæfter sig ved udtalelsen fra det australske forsvarsministerium.

Lenovo har derudover ingen yderligere kommentarer til sagen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. juli 2013 kl. 14:25

Nej, hvor ærgerligt - det var ellers sådan en god historie! :-/

Nå pyt, der kommer nok snart en ny :-)