Forsvarsministeriet politianmelder CPR-aktivist for læk

Illustration: leowolfert/Bigstock
Offentliggørelsen af statsministerens og forsvarsministerens CPR-numre er blevet meldt til politiet.

CPR-aktivisten Lars Kragh Andersen er blevet anmeldt til politiet af Forsvarsministeriet. Det skriver Information.

Læs også: CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Læs også: CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Lars Kragh Andersen, der også er kendt under navnet Frihedsaktivisten, offentliggjorde i sidste uge både statsministerens og forsvarsministerens personnumre og adresser i protest offentlig overvågning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jesper Jepsen

Når en person lækker et par top politikeres cpr-nummer så er helvede løs og politi og andet skal straks sættes ind og manden skal straffes. Modsat når en offentlig myndighed, kommune eller hospital lækker tusindvis af cpr-nummere sammen med personfølsomme data. Så er det et uheld og ingen gøres ansvarlige og hverken politi, domstole eller andre skal gøre noget, og især disse top politikere mener at det jo er et uheld så det er bare ups... og desvære...

Ville jo klinge noget mindre hult hvis der var lighed for loven og de ansvarlige for læk i det offentlige også fik en tur gennem politi og retssale, og ja der er altid en der får løn for at tage ansvaret så der vil altid være en der kan sigtes.

Så fine top politikere i er ganske almindelige kedelige mennesker der bare råber højre end de fleste og som har fået jobbet med at at tage ansvar for Danmark, et ansvar i kun tager når det går godt og ikke rammer jer selv.

 • 34
 • 1
#5 Maciej Szeliga

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt... Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Det er jeg så helt enig i, selv om det ikke på nogen måde fremgik af min kommentar. Problemet omkring personnumrene har været kendt længe og mit sure opstød tager udgangspunkt i at politikerne ikke har gjort en skid for at løse problemet, i stedet leger de 1984 og prøver på at etablere et Stasi-lignende organ.

 • 14
 • 0
#6 Jesper S. Møller
 • 5
 • 0
#8 Michael Weber

...i stedet for at ordne det fejlagtige system (i dette konkrete tilfælde er det hele personnummer løsningen) kriminaliserer man dem som gør opmærksom på problemerne.

Pointen med civil ulydighed er faktisk, at en borger er parat til at opgive sin egen personlige frihed, for at gøre opmærksom på noget, borgeren mener er et problem.

Så når en borger er parat til at gå så langt, burde politikerne anerkende dette, ved at lytte. Bare lytte. Men selvfølgelig...at være parat til at opgive sin frihed er ikke helt på højde så at spise røde pølser og drikke fadbamser til cirkus "folkefest" på en klippeø i Østersøen. :)

 • 15
 • 0
#9 Benjamin Kristensen

Hvis du vælter på stigen mens du klipper hæk, og kommer til at slå noget ihjel med hæksaksen giver det jo også lavere straf end hvis du gennemfører et nøje planlagt mord.

Hvad så hvis det nøje planlagte mord var. "At vælte på stigen med en hæksaks?" Selvfølgelig er man uskyldig indtil andet er bevist, men for at blive i din analogi er det så ikke dit ansvar at du håndterer dit værktøj på en sådan måde at du ikke "kommer" til at ramme din nabo... Evt. ved at ikke stå oven på ham mens du klipper hæk, så du kan slå ham ihjel når du vælter...

Eller i den her sammenhæng tag at få styr på din hjemmeside så den ikke lækker data i stedet for bare at sige 'ups' hver gang "slår nogen ihjel"(lækker data) fordi du ikke kan holders ansvarlig...

 • 1
 • 9
#10 Thomas Sevelsted

Hvorfor er det ikke tinglysningen der er blevet politianmeldt for i første omgang at have offentliggjort personfølsomme data?

At have en offentlig tilgængelig service ude, hvor man kan spørge til CPR numre til man får en positiv bekræftelse, er det samme som at lave en offentliggørelse.

Det er højst Security by obscurity, hvilket stadig ikke sikkerhed og derfor burde det være tinglysningen der får denne politianmeldelse.

 • 15
 • 0
#11 Gert Madsen

Det er ikke så meget anderledes end resten af lovgivningen - dit forsæt, eller mangel på samme, tæller ind.

Håndteringen er anderledes. Selvom man "kommer til" at bryde loven ved et uheld, eller er uagtsom, jævnfør dit eksempel med hæksaksen, så sigtes man og dømmes - Evt. uden straf. I de ovennævnte tilfælde bliver de ansvarlige ikke engang sigtet.

 • 2
 • 0
#14 Jakob Busk Sørensen

Anmeldelsen kommer nok mere af nød, end af lyst. Ikke fordi Thorning og Wammen er nogle fantastisk sympatiske mennesker (faktisk tværtimod), men fordi de næppe har lyst til flere artikler der belyser deres udulighed. Omvendt kunne de ikke rigtig lade være, da det sikkert ville have skabt endnu mere røre i den andedam vi kalder medierne.

 • 4
 • 0
#15 Christian Nobel

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt... Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Det er lidt paradoksalt, at man i Danmark ingen skrupler har, men nærmere støtter, omkring at folk andre steder i verden begår oprør eller andre former for civil ulydighed når regimet begår overgreb.

Eller man har åh-så-travlt med at glorificere besættelsens modstandsbevægelse, men så snart nogen begynder på civil ulydighed, fordi regimet ikke tager hånd om de reelle problemer, så er der ingen ende på hvilke drakoniske straffe nogen mener budbringeren skal have.

Vi er på vej ned ad en glidebane mod et totalitært styre!

 • 6
 • 0
#16 Søren Fuglede Jørgensen

Hvorfor er det ikke tinglysningen der er blevet politianmeldt for i første omgang at have offentliggjort personfølsomme data?

Helt enig i, at det ville være mere logisk, men er der nogen, der har forsøgt? Enten her eller i de lignende cpr-læk-sager, der har været. Og hvad er i så fald politiets svar?

 • 0
 • 0
#17 Henrik Pedersen

Fy skamme Lars! Nu har Forsvarsministeriet politianmeldt dig, som den farlige ekstremistiske terrorist du er...

Skal vi vædde med at hans computere bliver konfiskeret pga. hacking og han står til en bøde på mindst 10.000 kroner?

Jeg er målløs. Vi ses i Sverige!

 • 3
 • 0
#18 Niels Chr

Et mere relevant spørgsmål er nok mere hvorfor der er forsvarsministeriet som anmelder det ?, det kan ikke være ministeriets opgave at føre private retsager - det ligner embedes misbrug. jeg arbejder i et privat firma og jeg er temmelig sikker på at hvis mit cpr nummer lækkes/offentliggøres, så er det ikke min arbejdsgiver som føre en evt retsag. Med hvilken ret føre forsvars ministeriet denne sag - det er vel de krænkede personer som kan melde dette til politiet og selv må føre en sag i samarbejde med politiet

 • 2
 • 0
#20 Lars Kr. Lundin

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt... Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Tidligere på året skrev version2 og andre om en kommune der lækkede 1600 CPU-numre med de tilhørende navne.

Selvom kommunen argumenterer for at det ikke var med vilje, så er det trods alt tre størrelsesordner værre end den netop politianmeldte læk.

På trods af det har jeg ikke hørt om en politianmeldelse fra hverken ministerium eller andre. Så de faktiske omstændigheder omkring lækken er ikke og bliver næppe nogensinde klarlagt.

Jeg vil vove den påstand at retssystemet i Danmark misbruges politisk til forfølgelse af dissidenter - nogen man ellers hører om fra lande som Kina.

 • 8
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere