Forsvarsministeriet politianmelder CPR-aktivist for læk

17. juni 2014 kl. 10:2522
Offentliggørelsen af statsministerens og forsvarsministerens CPR-numre er blevet meldt til politiet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

CPR-aktivisten Lars Kragh Andersen er blevet anmeldt til politiet af Forsvarsministeriet. Det skriver Information.

Lars Kragh Andersen, der også er kendt under navnet Frihedsaktivisten, offentliggjorde i sidste uge både statsministerens og forsvarsministerens personnumre og adresser i protest offentlig overvågning.

22 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
22
18. juni 2014 kl. 21:33

Der er vel ikke noget til hindre for at politi anmelde en kommune for læk af cpr numre. Jeg ved ikke om det kan gøres med tilbagevirkende kraft

21
18. juni 2014 kl. 21:33

Der er vel ikke noget til hindre for at politi anmelde en kommune for læk af cpr numre. Jeg ved ikke om det kan gøres med tilbagevirkende kraft

18
17. juni 2014 kl. 21:25

Et mere relevant spørgsmål er nok mere hvorfor der er forsvarsministeriet som anmelder det ?, det kan ikke være ministeriets opgave at føre private retsager - det ligner embedes misbrug. jeg arbejder i et privat firma og jeg er temmelig sikker på at hvis mit cpr nummer lækkes/offentliggøres, så er det ikke min arbejdsgiver som føre en evt retsag. Med hvilken ret føre forsvars ministeriet denne sag - det er vel de krænkede personer som kan melde dette til politiet og selv må føre en sag i samarbejde med politiet

17
17. juni 2014 kl. 16:06

Fy skamme Lars! Nu har Forsvarsministeriet politianmeldt dig, som den farlige ekstremistiske terrorist du er...

Skal vi vædde med at hans computere bliver konfiskeret pga. hacking og han står til en bøde på mindst 10.000 kroner?

Jeg er målløs. Vi ses i Sverige!

14
17. juni 2014 kl. 15:00

Anmeldelsen kommer nok mere af nød, end af lyst. Ikke fordi Thorning og Wammen er nogle fantastisk sympatiske mennesker (faktisk tværtimod), men fordi de næppe har lyst til flere artikler der belyser deres udulighed. Omvendt kunne de ikke rigtig lade være, da det sikkert ville have skabt endnu mere røre i den andedam vi kalder medierne.

12
17. juni 2014 kl. 13:37

Hvem lækker hele folketingets CPR numre på TOR først? ;)

13
17. juni 2014 kl. 13:39

Altså, ikke at nogen skal se dette som en direkte opfordring, en udfordring er det jo ikke!

10
17. juni 2014 kl. 12:15

Hvorfor er det ikke tinglysningen der er blevet politianmeldt for i første omgang at have offentliggjort personfølsomme data?

At have en offentlig tilgængelig service ude, hvor man kan spørge til CPR numre til man får en positiv bekræftelse, er det samme som at lave en offentliggørelse.

Det er højst Security by obscurity, hvilket stadig ikke sikkerhed og derfor burde det være tinglysningen der får denne politianmeldelse.

16
17. juni 2014 kl. 15:23

Hvorfor er det ikke tinglysningen der er blevet politianmeldt for i første omgang at have offentliggjort personfølsomme data?

Helt enig i, at det ville være mere logisk, men er der nogen, der har forsøgt? Enten her eller i de lignende cpr-læk-sager, der har været. Og hvad er i så fald politiets svar?

4
17. juni 2014 kl. 11:23

Måske privatpersoner skal til at politianmelde myndigheder mv. når deres CPR numre bliver lækket? Det er vel ikke kun politikkernes CPR numre, der skal beskyttes?

3
17. juni 2014 kl. 11:08

Når en person lækker et par top politikeres cpr-nummer så er helvede løs og politi og andet skal straks sættes ind og manden skal straffes. Modsat når en offentlig myndighed, kommune eller hospital lækker tusindvis af cpr-nummere sammen med personfølsomme data. Så er det et uheld og ingen gøres ansvarlige og hverken politi, domstole eller andre skal gøre noget, og især disse top politikere mener at det jo er et uheld så det er bare ups... og desvære...

Ville jo klinge noget mindre hult hvis der var lighed for loven og de ansvarlige for læk i det offentlige også fik en tur gennem politi og retssale, og ja der er altid en der får løn for at tage ansvaret så der vil altid være en der kan sigtes.

Så fine top politikere i er ganske almindelige kedelige mennesker der bare råber højre end de fleste og som har fået jobbet med at at tage ansvar for Danmark, et ansvar i kun tager når det går godt og ikke rammer jer selv.

6
17. juni 2014 kl. 11:45
9
17. juni 2014 kl. 11:52

Hvis du vælter på stigen mens du klipper hæk, og kommer til at slå noget ihjel med hæksaksen giver det jo også lavere straf end hvis du gennemfører et nøje planlagt mord.

Hvad så hvis det nøje planlagte mord var. "At vælte på stigen med en hæksaks?" Selvfølgelig er man uskyldig indtil andet er bevist, men for at blive i din analogi er det så ikke dit ansvar at du håndterer dit værktøj på en sådan måde at du ikke "kommer" til at ramme din nabo... Evt. ved at ikke stå oven på ham mens du klipper hæk, så du kan slå ham ihjel når du vælter...

Eller i den her sammenhæng tag at få styr på din hjemmeside så den ikke lækker data i stedet for bare at sige 'ups' hver gang "slår nogen ihjel"(lækker data) fordi du ikke kan holders ansvarlig...

1
17. juni 2014 kl. 10:52

...i stedet for at ordne det fejlagtige system (i dette konkrete tilfælde er det hele personnummer løsningen) kriminaliserer man dem som gør opmærksom på problemerne. Hvordan har politikerne tænkt sig at man skal tage dem alvorligt ?

8
17. juni 2014 kl. 11:49

...i stedet for at ordne det fejlagtige system (i dette konkrete tilfælde er det hele personnummer løsningen) kriminaliserer man dem som gør opmærksom på problemerne.

Pointen med civil ulydighed er faktisk, at en borger er parat til at opgive sin egen personlige frihed, for at gøre opmærksom på noget, borgeren mener er et problem.

Så når en borger er parat til at gå så langt, burde politikerne anerkende dette, ved at lytte. Bare lytte. Men selvfølgelig...at være parat til at opgive sin frihed er ikke helt på højde så at spise røde pølser og drikke fadbamser til cirkus "folkefest" på en klippeø i Østersøen. :)

2
17. juni 2014 kl. 10:56

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt... Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

20
17. juni 2014 kl. 22:42

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt...
Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Tidligere på året skrev version2 og andre om en kommune der lækkede 1600 CPU-numre med de tilhørende navne.

Selvom kommunen argumenterer for at det ikke var med vilje, så er det trods alt tre størrelsesordner værre end den netop politianmeldte læk.

På trods af det har jeg ikke hørt om en politianmeldelse fra hverken ministerium eller andre. Så de faktiske omstændigheder omkring lækken er ikke og bliver næppe nogensinde klarlagt.

Jeg vil vove den påstand at retssystemet i Danmark misbruges politisk til forfølgelse af dissidenter - nogen man ellers hører om fra lande som Kina.

15
17. juni 2014 kl. 15:19

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt...
Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Det er lidt paradoksalt, at man i Danmark ingen skrupler har, men nærmere støtter, omkring at folk andre steder i verden begår oprør eller andre former for civil ulydighed når regimet begår overgreb.

Eller man har åh-så-travlt med at glorificere besættelsens modstandsbevægelse, men så snart nogen begynder på civil ulydighed, fordi regimet ikke tager hånd om de reelle problemer, så er der ingen ende på hvilke drakoniske straffe nogen mener budbringeren skal have.

Vi er på vej ned ad en glidebane mod et totalitært styre!

5
17. juni 2014 kl. 11:38

Nu har manden jo faktisk gjort noget ulovligt...
Jeg er ikke uening i at det var nødvendigt, og det er et stort problem han sætter fokus på, men lov er lov...

Det er jeg så helt enig i, selv om det ikke på nogen måde fremgik af min kommentar. Problemet omkring personnumrene har været kendt længe og mit sure opstød tager udgangspunkt i at politikerne ikke har gjort en skid for at løse problemet, i stedet leger de 1984 og prøver på at etablere et Stasi-lignende organ.