Da fire russiske mænd i april forsøgte at hacke sig vej ind i FN's organisation for kontrol med kemiske våben, OPCW, som ligger i Haag i Holland, blev de snuppet på fersk gerning. Angrebet skete, netop som OPCW undersøgte forgiftningen af den afhoppede tidligere russiske agent Sergej Skripal i Salisbury i det sydlige Storbritannien.
Men selv når hackerne ikke bliver taget med bukserne nede, skal efterretningstjenesterne være mere klare i deres udmeldinger.
Sådan lyder det fra Claus Hjort Frederiksen i forbindelse med et forsvarsministermøde i Nato, hvor Danmark netop har stillet dansk cyberkapacitet til rådighed for Nato’s fælles forsvar mod cyberangreb. Det skriver Politiken.
De danske efterretningstjenester skal være bedre til at forklare offentligheden, hvem der angriber Danmark, og det kræver forandringer, lyder det fra forsvarsministeren i Politiken.
»Det er min opfattelse – der er nogle grænser, der skal flyttes. Vi skal selvfølgelig ikke hver dag gå ud og sige, at nu har de gjort det og det. Men når der har været større ting, så skal vi sætte navn og adresse på angriberne,« siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.
Han svarer helt klart, da Politiken direkte spørger: Arbejder du for, at efterretningstjenesterne skal være mere åbne?
»Ja«.