Forsvaret sætter kritiseret SAP-løsning i udbud til to milliarder kroner

Illustration: Hjemmeværnet
Forsvarets SAP-løsning, DeMars, har været genstand for skarp kritik fra ansatte i Forsvaret og har kostet mere end en milliard kroner. Nu sættes den igen i udbud for op til to milliarder kroner.

Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse skal finde en ny leverandør til SAP-løsningen DeMars (Dansk Forsvars Management- og Ressourcestyringssystem), og det tegner til at blive en dyr affære.

Den femårige rammeaftale på vedligehold og udvikling har ifølge udbudsbekendtgørelsen en værdi på mellem 850 millioner og to milliarder kroner,

DeMars bruges til at styre ressourcer i stort set alle dele af Forsvaret og er et centralt system i forhold til at skabe fælles ledelsesinformation.

»Dette muliggøres ved, at systemet samler og behandler Forsvarets oplysninger om økonomi, personel og deres uddannelse, materiel, projektledelse, ledelsesinformation, kurser, indkøb, arbejdstid, tjenesterejser mv.,« hedder det i udbuddet.

DeMars leveres i dag af IBM og har tidligere været genstand for skarp kritik for at være alt for tungt og en klods om benet på medarbejderne.

Læs også: Forsvaret rydder op i milliarddyrt ERP-kaos: Nu skal DeMars være brugervenligt

Ansatte i Forsvaret har tidligere beskrevet over for Version2, at man har skullet igennem 4-5 vinduer for at bestille materiel hjem, og i slutningen af 2011 satte Forsvaret gang i et stort arbejde for at forbedre brugergrænsefladen.

DeMars har kostet Forsvaret mere end 1,15 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Schlüntz

Jeg har set en del ERP løsninger og SAP's udgave er en gru. De kan ikke finde ud af om de vil tale & tænke på tysk eller engelsk. Der er ingen konsistens mellem ikonerne. Og jo SAVE er stadig til diskette. De har end ikke formået at ændre det ikon til en harddisk. Og der er vel kommet generationer til nu, som aldrig har set en diskette. De fleste funktioner er 3 gange så tunge som i andre ERP. Til SAPs fordel skal så tælle, at de nogen gange kan mere end andre ERPs, men den fordel er hurtigt sat over styr, hvis der kommer en programmør, der kan fixe netop den problem stilling, der måtte være i en af XAL familiens børn. Og så koster NAV, Axapta etc. jo en intet i forhold til SAP. Så jo: Software Aus Pakistan, selvom de sikkert synes, at det betyder Systeme, Anwendung und Produkte, måske......

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere