Forslag til vidtgående lov om sessionslogning skaber heftig debat i Frankrig

14. april 2015 kl. 09:49
Forslag til vidtgående lov om sessionslogning skaber heftig debat i Frankrig
Illustration: Jesper Stein Sandal.
Teleselskaber truer med at forlade landet, og retssikkerhedsaktivister påpeger store problemer med beskyttelsen af privatlivet i forbindelse med et fransk lovforslag til en vidtgående udgave af den danske sessionslogning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter terrorangrebet i Paris for mere end tre måneder siden, er det franske lovmaskineri begyndt at reagere med overvågningstiltag, der skal hjælpe efterretningstjenester til at holde opsyn med personer i fare for at blive radikaliserede.

Et nyt terror-præventivt lovforslag vil pålægge internetudbydere at logge metadata om deres kunder, som efterretningsagenter vil kunne tilgå uden en retskendelse. Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lovforslaget skal angiveligt også give overvågere ret til at installere lyd- og billedeovervågning samt keylogger-udstyr ved mistænkte bopæle. Det fremgår dog ikke klart, hvilke retsinstanser denne skærpede form for overvågning vil skulle passere.

De vidtgående metoder i lovforslaget har skabt heftig debat i Frankrig, hvor forkæmpere for retssikkerhed har givet udtryk for bekymring omkring privacy, og teleselskaber har begrædt logningen, som de mener kan have afskrækkende virkning på kunderne. Af samme årsag har flere teleselskaber truet med at forlade landet, hvis loven går igennem.

I kølvandet på de frygtelige hændelser i Paris tilbage i januar har den franske regering øremærket godt tre milliarder kroner til en øget indsats i terrobekæmpelsen og overvåger angiveligt i øjeblikket omkring 1.400 mennesker mistænkte islamister.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger