Forslag om styrket dansk cyberforsvar vedtaget med bredt forlig

Illustration: sfe/bigstock
Aftalen afsætter 500 millioner kroner til at styrke cybersikkerheden i Danmark.

Regeringen har indgået en aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

»Hver eneste dag bliver vores myndigheder, virksomheder og borgere udsat for angreb eller forsøg på angreb. Denne aftale er med til at beskytte os bedre mod cybertruslen, men vi kommer til at investere endnu mere fremover i cyber-området, fordi truslen udvikler sig meget hurtigt,« siger forsvarsminister Trine Bramsen, og takker de øvrige partier for at bakke op om omkring aftalen.

Med aftalen afsættes der 500 millioner fra det tidligere forsvarsforlig. Pengene skal blandt andet bruges til at styrke uddannelse og forskning om it-sikkerhed og styrke Center for Cybersikkerhed med et rejsehold, der kan assistere, når virksomheder eller myndigheder bliver udsat for cyberangreb.

Illustration: Forsvarsministeriet
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Eriksen

Med det larm der har været om FE og NSA, så tvivler jeg på at der kommer ret mange frivilligt med i deres sensor system - men ok, så kan man jo altid tvinge og bagefter kalde det en success at man har fået X virksomheder med.

Godt nok skal der laves en analyse om hvorvidt det virksomhedsvendte skal ud til civile, men lad os nu se det ske.

  • 11
  • 0
#2 Louise Klint

Ja, du har ret.

Som de skriver, i aftalen, afsættes der 1 år til at analysere, hvorvidt det er en god idé, at adskille kun en del af CFCS fra FE.

For at kunne evaluere og styrke CFCS’ virke med særligt fokus på at øge den samlede indsats over for den private sektor igangsættes en analyse af CFCS’ forankring under FE, herunder fordele og ulemper ved at lægge en del af virksomhedsindsatsen i en civil enhed på Forsvarsministeriets område. Analysen skal foreligge inden sommeren 2022, idet en delrapport om rådgivning og uddannelse skal foreligge i efteråret 2021.

https://fmn.dk/globalassets/fmn/dokumenter/nyheder/2021/-aftale-om-et-st...

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere