Forskudt sommertid kan føre til it-problemer

4 kommentarer.  Hop til debatten
Når amerikanerne i år udvider sommertiden med fire uger, kræver det opdateringer af alle tidsafhængige it-systemer.
26. januar 2007 kl. 14:10
errorÆldre end 30 dage

I et forsøg på at spare energi svarende til op mod 100.000 tønder råolie udvider amerikanerne i år deres sommertid med fire uger for bedre at udnytte dagslyset. Men de nye datoer for skiftet mellem sommer- og vintertid betyder, at mange it-systemer skal opdateres.

»Problemet er meget udbredt, men ikke specielt dybtgående. Det vil skabe en masse mindre hovedpiner i stedet for et stort År 2000-problem,« siger talsmand Steven Ostrowski fra Computer Technology Industry Association til Network World.

Skiftet betyder næppe større forstyrrelser i driften, men kan ifølge leverandører som blandt andet Cisco give problemer, når eksempelvis en backup skal genskabes ud fra logfiler, hvis der er en tidsforskel mellem to systemer.

Det kan også give problemer i compliance-sammenhænge, hvor tidsstemplerne i systemet skal bruges som dokumentation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For de systemer, der benytter centrale servere til styring af tiden, vil problemet dog være yderst begrænset.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. januar 2007 kl. 18:44

Det er ikke et spørgsmål om at vær 100% posix compliant, der er tonsvis af applikationer der f.eks "ved" at (time_t % 86400 == 0) er første sekund efter midnat.

Poul-Henning

3
27. januar 2007 kl. 11:47

Jo, men hvor mange systemer er 100% posix compliante?

Uanset vil det ihvertfald give mening at bruge en base i logfiler og så må funktionen med at vise realtid være op til logfil vieweren.

2
27. januar 2007 kl. 09:56

Jens, der er bare lige den detaille at POSIX siger vi ikke kan bruge UTC, den foreskriver at skudsekunder skal ignoreres.

Poul-Henning

1
27. januar 2007 kl. 07:38

Hvis alle systemer brugte UTC internt og i sine logfiler, ville mange ting være meget nemmere, især i forbindelse med skift mellem sommer- og vintertid og ved sammenligning af tidsstempler på tværs mellem tidszoner.