Forskere sætter algoritmer til at finde det sjove i clipart-vittigheder

Billedet til venstre er originalen. Billedet til højre er ændret af algoritmerne i forsøg på at skabe en morsom scene.
Humor kan være svært nok for mennesker, men maskinlæringsalgoritmer kan med lidt hjælp se det sjove i visuel humor.

Der er ikke tale om ægte lårklaskere eller raffineret humor, men en gruppe fra Virginia Tech, TTI-Chicago og Microsoft Research har dog fået en maskinlæringsalgoritme til at finde det sjove i tegninger af sjove situationer. Det skriver ExtremeTech.

Forskerne har brugt et datasæt med billeder sat sammen af clipart-lignende elementer som rangerer fra helt trivielle til sjove. En gruppe mennesker har dernæst dels rangeret billederne på en skala fra 1-4 ud fra sjovhed, og en mindre gruppe personer har hjulpet med at beskrive, hvad der gjorde et udsnit af billederne sjove, skriver forskerne i deres videnskabelige artikel.

Den type humor, som forskerne valgte at angribe med maskinlæring, var den type, som menneskene i forsøget beskrev som eksempelvis, at et dyr eller en person foretog sig noget usædvanligt. Menneskene blev også bedt om at udskifte det mindst mulige antal objekter på billedet for at få situationen til at gå fra sjov til triviel.

Ud fra disse data satte forskerne maskinlæringsalgoritmer til at finde modeller, som gjorde dem i stand til to ting: En model kunne forudsige, hvilken sjovhedsværdi et tilfældigt billede ville få, og en anden model kunne finde frem til et objekt på et sjovt billede, som skulle erstattes med et andet objekt, for at billedet ikke længere var sjovt - og omvendt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017