Forskere sætter algoritmer til at finde det sjove i clipart-vittigheder

humor maskinlæring ai machine learning
Billedet til venstre er originalen. Billedet til højre er ændret af algoritmerne i forsøg på at skabe en morsom scene.
Humor kan være svært nok for mennesker, men maskinlæringsalgoritmer kan med lidt hjælp se det sjove i visuel humor.

Der er ikke tale om ægte lårklaskere eller raffineret humor, men en gruppe fra Virginia Tech, TTI-Chicago og Microsoft Research har dog fået en maskinlæringsalgoritme til at finde det sjove i tegninger af sjove situationer. Det skriver ExtremeTech.

Forskerne har brugt et datasæt med billeder sat sammen af clipart-lignende elementer som rangerer fra helt trivielle til sjove. En gruppe mennesker har dernæst dels rangeret billederne på en skala fra 1-4 ud fra sjovhed, og en mindre gruppe personer har hjulpet med at beskrive, hvad der gjorde et udsnit af billederne sjove, skriver forskerne i deres videnskabelige artikel.

Den type humor, som forskerne valgte at angribe med maskinlæring, var den type, som menneskene i forsøget beskrev som eksempelvis, at et dyr eller en person foretog sig noget usædvanligt. Menneskene blev også bedt om at udskifte det mindst mulige antal objekter på billedet for at få situationen til at gå fra sjov til triviel.

Ud fra disse data satte forskerne maskinlæringsalgoritmer til at finde modeller, som gjorde dem i stand til to ting: En model kunne forudsige, hvilken sjovhedsværdi et tilfældigt billede ville få, og en anden model kunne finde frem til et objekt på et sjovt billede, som skulle erstattes med et andet objekt, for at billedet ikke længere var sjovt - og omvendt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Ivo Santos

Bare tag computer spil, der findes en del som også indholder god humor i form af tekst.

eksempel: 'It's been a long day and I could use a drink!'

Og der findes en hel del mere fra andre spil.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017