Forskere har trænet AI til at spore miltbrand

En gruppe forskere i Sydkorea har udviklet en algoritme, som ved hjælp af avanceret mikroskopteknologi i 96 procent af tilfældene er i stand til at spotte miltbrand.

Forskere ved Korea Advanced Instituted of Science and Technologi i Sydkorea har trænet en AI til at spore mildtbrand. Det skriver The Verge.

Forskerne kombinerede en billedteknik ved navn 'holografisk mikroskopi' med kunstig intelligens. Dertil satte de en algoritme, som analyserer billeder af bakteriesporer og er i stand til på under et sekund at fortælle, hvorvidt bakterierne, den analyserer, er miltbrand. På nuværende tidspunkt rammer algoritmen rigtigt i 96 procent af tilfældene.

Det er essentielt at spotte miltbrand med det samme. Når en person inhalerer bakterierne, vil de hurtigt begynde at formere sig, og 85 procent af inficerede personer dør inden for en til to dage, fra symptomerne viser sig.

Detaljerede billeder

Den avancerede mikroskopi adskiller sig på én afgørende måde fra konventionelle mikroskoper. Hvor et almindeligt mikroskop kun kan fange intensiteten af det lys, som falder fra en struktur, kan holografiske mikroskoper fortælle, hvilken vej lyset rejser.

Så forskerholdet trænede AI'en ved hjælp af 400 individuelle sporer, hvoraf nogle var miltbrand, mens andre var bakterier, som meget tæt lignede miltbrand. AI'en blev ikke instrueret i, hvordan den kunne skelne mellem sporerne, det fandt den ud af selv.

Det fastslås dog, at teknikken ikke er perfekt endnu, hvilket den bliver nødt til at være, hvis den skal bremse potentielle biokemiske angreb. Derfor er den heller ikke fuldt klar til brug endnu. En forsker siger også til The Verge, at »det her kommer ikke til at ændre alt, men det kan forstærke vores forberedelser for denne slags biologiske trusler«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017