Forskere har trænet AI til at spore miltbrand

En gruppe forskere i Sydkorea har udviklet en algoritme, som ved hjælp af avanceret mikroskopteknologi i 96 procent af tilfældene er i stand til at spotte miltbrand.

Forskere ved Korea Advanced Instituted of Science and Technologi i Sydkorea har trænet en AI til at spore mildtbrand. Det skriver The Verge.

Forskerne kombinerede en billedteknik ved navn 'holografisk mikroskopi' med kunstig intelligens. Dertil satte de en algoritme, som analyserer billeder af bakteriesporer og er i stand til på under et sekund at fortælle, hvorvidt bakterierne, den analyserer, er miltbrand. På nuværende tidspunkt rammer algoritmen rigtigt i 96 procent af tilfældene.

Det er essentielt at spotte miltbrand med det samme. Når en person inhalerer bakterierne, vil de hurtigt begynde at formere sig, og 85 procent af inficerede personer dør inden for en til to dage, fra symptomerne viser sig.

Detaljerede billeder

Den avancerede mikroskopi adskiller sig på én afgørende måde fra konventionelle mikroskoper. Hvor et almindeligt mikroskop kun kan fange intensiteten af det lys, som falder fra en struktur, kan holografiske mikroskoper fortælle, hvilken vej lyset rejser.

Så forskerholdet trænede AI'en ved hjælp af 400 individuelle sporer, hvoraf nogle var miltbrand, mens andre var bakterier, som meget tæt lignede miltbrand. AI'en blev ikke instrueret i, hvordan den kunne skelne mellem sporerne, det fandt den ud af selv.

Det fastslås dog, at teknikken ikke er perfekt endnu, hvilket den bliver nødt til at være, hvis den skal bremse potentielle biokemiske angreb. Derfor er den heller ikke fuldt klar til brug endnu. En forsker siger også til The Verge, at »det her kommer ikke til at ændre alt, men det kan forstærke vores forberedelser for denne slags biologiske trusler«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017