Forskere: Cloud working er kommet for at blive

IBM er langt fra den eneste koncern, der vil hente medarbejdere i skyen. Startskuddet til en revolution på arbejdsmarkedet har lydt.

Begrebet cloud working har for længst holdt sit indtog i den globaliserede arbejdsverden. Senest er det kommet fra, at it-giganten IBM arbejder med ny organisationsmodel ved navn Liquid, der gør op med begrebet fastansat og i stedet hyrer freelancere fra "arbejdsskyen."

Læs også: IBM vil fyre lokale fastansatte og hyre globale it-daglejere

På internettet skyder hundredvis af portaler op, hvor frie agenter falbyder deres arbejdskraft. Innocentive, Elance, Topcoder, oDesk, Crowdspring og Guru er blot en håndfuld af de mest kendte.

Og stadigt flere virksomheder lægger opgaver ud på portalerne. Derved implementerer de nye byggesten i deres organisationsstrukturer, som minder påfaldende om den Liquid-model, som IBM allerede anvender i et vist omfang til rekruttering af freelanceprogrammører, og som it-giganten ifølge tyske medier har planer om at udbygge.

»I Danmark ser vi blandt andre virksomheder som Maersk gøre brug af cloud working. De lægger mindre og relativt standardiserede it-opgaver ud i skyen. De større varetages af partnere som IBM og HP,« fortæller organisationsforsker Torben Pedersen fra Copenhagen Business School.

Fænomenet er kommet for at blive, det er den danske professor og hans internationale kolleger enige om.

»For cloud working rummer indlysende fordele for virksomheder,« siger Torben Pedersen.

»De kan trække på højt kvalificerede medarbejdere ude i verden, som er billigere end i Europa, og som presser hinanden på prisen.«

Cloud working virker fint til it-opgaver

Og så behøver arbejdsgiverne ikke længere bekymre sig om sygedage, forsikringer, opsigelsesfrister og fagforeninger. Arbejdsmarkedsforskere diskuterer nu, hvor mange brancher skyen kommer til at sluge, og hvordan arbejdstagere vil orientere sig, når de – jobmæssigt set – mister fast grund under fødderne.

»Cloud working fungerer fint i it-branchen, hvor du kan splitte opgaver op i små og specificerede bidder. Hvad angår andre brancher, er jeg skeptisk,« siger Torben Pedersen.

Han forklarer, at komplekse projekter typisk vil kræve høj interaktion mellem medarbejdere i et team, hvilket skyen ikke lægger op til. I en analyse for det tyske finansblad Wirtschaftswoche beskriver organisationsekspert Angelika Damman et andet problem:

Udbydere af nye, komplekse produkter og ydelser vil altid skulle bygge videre på deres know how.

ikke alt kan outsources

Og det bliver svært, hvis involverede frie agenter er forsvundet i skyen igen, og har taget viden med sig. Der er altså grænser for, hvor meget man kan skære i den faste stab, forklarer hun.

Organisationspsykolog Felix Brodbeck fra Ludwig-Maximilians-Universität i München vurderer derimod, at fænomenet vil brede sig hurtigt til en lang række brancher:

»Det begyndte med arbejdere i Afrika, der løste simple it-opgaver for et par cent stykket.«

I dag varetager frie agenter massevis af researchopgaver. De tester spil og programmer. I reklamefirmaers regi udvikler de nye logoer og slogans til virksomheder og deres produkter.

»Og efterhånden lægges der også komplekse opgaver ud på nettet inden for forskning eller produktudvikling,« siger Felix Brodbeck.

Alt sammen via portaler, der minder om IBM’s Liquid.

Stressende model

Den tyske forsker fastslår, at skyens udbredelse rummer en mængde problemer for arbejdstagerne, ja for hele den europæiske virksomhedskultur.

»De frie agenter er deres egen marketingafdeling, som hele tiden tager vare på det digitale ry. Dermed går der kræfter fra reelt arbejde. Den sociale kapital – det kollegiale forhold mellem medarbejdere – går tabt til fordel for konkurrence på et åbent marked. Begge dele skaber massiv stress,« understreger Felix Brodbeck.

Præstationspresset vil snart fortrænge ældre, syge, ja selv middelmådigt præsterende fra arbejdsmarkedet. I nutidens virksomheder finder de måske stadig en plads, der svarer til deres evner – i morgendagens sky har de næppe en chance.

Derfor kalder Felix Brodbeck cloud working ‘et angreb på den socialt ansvarlige virksomhedskultur og de arbejdstagerrettigheder, som vi har kæmpet for i århundreder.’

For Torben Pedersen er fænomenet ‘gift for hele fagforeningstanken’, men eksperterne understreger også de positive perspektiver, som arbejdsformen rummer – særligt for de mange unge mennesker, der hellere vil nyde freelancerens frihed end et livslangt arbejde i samme virksomhed.

»Vi skal ikke desto mindre sørge for, at de frie agenters rettigheder opretholdes, og at de aflønnes, så de har råd til at gå på pension. Det bliver en udfordring, ikke mindst i kraft af presset fra lavtlønslandene,« siger Felix Brodbeck.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Erik Martino Hansen

Det giver muligheder for unge i lande med lav indkomst, høj ungdomsarbejdsløshed eller bare fravær af arbejdspladser inden for ens profession.

De hidtidige grænser der har begrænset den fri prisdannelse på arbejde bliver nedbrudt. Det bliver en hård tilpasning for de lande der har en høj indkomst og levestandard. Det er kun begyndelsen vi har set. Nettet gør at vi globalt får fælles kulturelle referencer så vi bedre kan arbejde sammen på tværs af lande.

  • 0
  • 0
#2 Frithiof Andreas Jensen

Nettet gør at vi globalt får fælles kulturelle referencer så vi bedre kan arbejde sammen på tværs af lande.

Det er sikkert fint, men det betaler bare ikke husleje, mad, elforsyning, veje, hospitaler, børnehaver m.m. til 1'ste verdens priser. Der er også den sidegevinst at når ungdomsarbejdsløsheden når op på 25-30%, så kommer oprøret imod det system som ikke vil sikre en ordentlig levestandard og fremtidsmuligheder for de unge.

Samfundet kommer kort fortalt til at vælge imellem mere "Globalisering" eller "Arabisk Forår" "her", en proces der så småt er begyndt i Spanien og Italien!

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere