Forsker får 6 mio. kr. til at udvikle mere effektive algoritmer og datastrukturer

Illustration: Yuliya Trukhan, Bigstock
Christian Wulff-Nilsen fra Datalogisk Institut får seks mio. kr. til ny specialistenhed indenfor algoritmer og datastrukturer.

Den danske datalog og algoritme forsker, lektor Christian Wulff-Nilsen, har modtaget seks mio. kr. til at forske i algoritmer og datastrukturer og gøre dem mere effektive.

Pengene vil han bruge til at starte en specialistenhed med ham selv, en postdoc. og en ph.d. studerende.

»Vores samfund står i disse år over for større og større datamængder, og vores hardware kan ikke følge med. Løsningen er derfor at udvikle smartere software, der kræver mindre køretid og hukommelse,« siger Christian Wulff-Nilsen.

»Her kan min forskning spille en vigtig rolle, idet jeg prøver at finde grænserne for, hvor effektivt vi kan løse problemer inden for grafer,« siger han.

Belønnet for at turde vide

Pengene til projektet kommer fra Den Frie Forskningsfond og den konkrete bevilling til projektet hedder Sapere Aude, der er latin og betyder ‘At turde vide.’

Eliteenhedens fokus vil være på algoritmer og datastrukturer, der kan beregne korteste veje gennem et netværk og minimum spanning trees – et område, som Christian tidligere har forsket i indenfor grafteori.

Han har bl.a. kigget på hvordan algoritmer kan bruges til at tolke på vejnet og kan hjælpe et GPS-system med at finde nye ruter, mens andre lynhurtigt blokeres i systemet på grund af f.eks. vejarbejde.

Et vigtigt mål for projektet er at opnå en bedre forståelse for, hvor meget tid og plads, der kræves for at løse sådanne problemer.

»Sapere Aude-programmet giver mig stor frihed og tid til at fordybe mig i de problemer, projektet fokuserer på. At have et team omkring mig bestående af en ph.d.-studerende og en postdoc er afgørende for at kunne opnå mine mål,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder