Forsinket Grunddataprogram koster kommuner 300 millioner kroner

Kommuner må betale for videre drift af de eksisterende systemer, mens Grunddataprogrammet endnu engang er blevet udskudt.

Den tre år lange forsinkelse af Grunddataprogrammet koster de danske kommuner 300 millioner i ekstra driftsomkostninger til KMD.

Det skriver TV 2.

Som Version2 har kunne berette blev dele af Grunddataprogrammet tidligere på måneden udskudt endnu en gang. Finansudvalget blev i den forbindelse bedt om at godkende ekstraudgifter på 52,9 kroner.

Læs også: Grunddataprogrammet udskydes igen og bliver 50 millioner kroner dyrere

Men den pulje penge dækker altså ikke de omkostninger, som kommunerne har med at køre de eksisterende systemer videre.

»Vi er selvfølgelig meget ærgerlige over forsinkelserne af Grunddataprogrammet, som foreløbig står til at give kommunerne et tab, som vi forventer samlet set vil løbe op i flere hundrede millioner kroner,« skriver afdelingschef Ralf Klitgaard Jensen fra KL, Kommunernes Landsforening, i en mail til TV 2.

Læs også: Kommuner og KMD i bitter strid: It-gigant tjener halv milliard på nye forsinkelser

Når det samlede tab er gjort op, vil KL forhandle med Finansministeriet om, hvordan regningen skal finansieres, lyder det fra Ralf Klitgaard Jensen.

Det gamle system Ejendomsstamregisteret (ESR) er leveret af KMD og koster kommunerne 100 millioner om året. Grunddataprogrammet, der skulle have været i drift i 2016, står nu til at blive klart tre år senere – i 2019.

KMD har selv været med til at levere en del af Grunddataprogrammet – nærmere bestemt Datafordeleren – og måtte i 2015 betale en bod efter systemet blev fem måneder forsinket. Siden har KMD overholdt alle milepæle, understreger selskabet over for TV 2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Knud Larsen

Skatteborgeren kan ikke få rettet alle de ulovligheder Folketing o politikkere lader løbe trods påbud fra Rigsrevision og landsret. Alle der dør i perioden indtil det nye eksekveres får aldrig de for meget opkrævne bogligskatter tilbage. Sådan var det også for de mange pensionister og andre der tabte store penge under finanskrisen pengene var tabt og det rods det at der var opkrævet for meget i skatter forud. (PAL og andet)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere