Forsinket EFI-afløser trækker nu 40.000 borgere i løn

17. september 2021 kl. 09:515
Forsinket EFI-afløser trækker nu 40.000 borgere i løn
Illustration: Pressefoto/Skatteministeriet.
Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem har det seneste halvandet år inddrevet gæld til til Rigspolitiet for ca. 320 mio. kr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gældsstyrelsen har på vegne af Rigspolitiet siden 2020 inddrevet ca. 320 mio. kr. gennem det nye inddrivelsessystem, PSRM. Af dem ca. 230 mio. kr. inddrevet i første halvår af 2021. Lige nu bliver mere end 40.000 skyldnere trukket i deres løn for at afdrage på misligholdt politigæld.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Gælden stammer fra eksempelvis fartbøder og manglende betaling af sagsomkostninger, og med PSRM kan Gældsstyrelsen nu trække beløbet i borgerens løn.

»Når folk får en bøde, så skal den naturligvis betales. Det handler om vores allesammens retsfølelse. Rigspolitiet er en af de store offentlige kreditorer, og det er et vigtigt skridt, at vi nu har fået inddrivelsen af gæld til Rigspolitiet godt i gang i vores inddrivelsessystem,« siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt har borgerne ca. 12,8 mia. kr. misligholdt gæld til Rigspolitiet. Heraf er omkring 5,3 mia. kr. nu flyttet til det nye it-system, mens 7,5 mia. kr. fortsat er til inddrivelse i Gældsstyrelsens midlertidige it-system, DMI.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
17. september 2021 kl. 19:33

Tak for linket.

Artiklen kan være relevant, i denne sammenhæng, fordi en positiv nyhed, som ovenstående ^^, forsøgsvis sendes ud, så den kan ”skygge for” en dårligere, som kommer efter. Pressetaktik.

De godt 300 millioner, som Rigspolitiet/PSRM nu har kradset ind, er jo faktisk ganske mange penge.

Dog ikke i ovennævnte perspektiv.

Med de 850 milliarder+ og statsbudgettet, der er i fare. Eller i forhold til den anden aktuelle skatte-/gældsnyhed, denne:

https://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/art8382904/Danskernes-g%C3%A6ld-til-staten-er-p%C3%A5-over-142-milliarder-kroner.-Her-skylder-de-flest-penge

2
17. september 2021 kl. 13:45

Det gør ondt i øjnene at læse artiklen:

"Skatteministeriet har kun kunnet beskrive it-beredskabet for 7 ud af 45 it-systemer, som ministeriet vurderer som kritiske. Annoncørbetalt indhold fra Europa-Parlamentet Symbolpolitik, smuthuller og ophedede debatter: Europa-Parlamentet er blevet LGBTQI-rettighedernes kampzone For de øvrige 38 kritiske it-systemer og for ministeriets øvrige 185 it-systemer har Skatteministeriet ikke noget overblik, fremgår det af beretningen. Skatteministeriet har i det hele taget »haft vanskeligt ved at fremskaffe de eksisterende it-beredskabsplaner«, skriver Rigsrevisionen. Og det er ikke så godt, da »det er afgørende, at ministeriet hurtigt kan finde« de relevante beredskabsplaner, skriver Rigsrevisionen."https://politiken.dk/indland/art8381798/Opkr%C3%A6vning-af-skatter-for-850-milliarder-kan-bryde-sammen