Forsikringsdata på en million danskere har manglet anonymisering i tre måneder

Illustration: digitalista/Bigstock
En menneskelig fejl har ført til, at persondata om forsikringssager på omkring en million mennesker har været opbevaret på en testserver uden anonymisering.

En million menneskers forsikringsdata har i tre måneder været tilgængelige for andre på grund af manglende anonymisering.

Det skriver Berlingske.

De mange persondata om forsikringssager har ligget på en testserver, og på grund af en menneskelig fejl er de ikke blevet gjort anonyme for andre, som de egentlig skulle have været.

Fejlen er opstået hos virksomheden Scalepoint Technologies, og deres it-systemer bliver brugt af flere danske forsikringsselskaber. Firmaets direktør, Tue Høilund-Carlsen, beklager sagen overfor avisen.

»For de flestes vedkommende er der tale om almindelige personoplysninger så som navn og adresse, men af dem er omkring en kvart million CPR-numre også fremgået, og i 80.000 tilfælde har der været tale om egentlige, følsomme persondata, altså sundhedsoplysninger. Heldigvis er ingen data blevet kompromitteret. Vi har logning på vores systemer, og ingen data er kommet ud af systemerne, hvilket er helt afgørende,« siger Tue Høilund-Carlsen til Berlingske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Ganer

Der er efter artiklen (og Berlingske) tale om et testmiljø. Og der er ikke trukket data ud, fortæller logningen. Har logningen virkeligt været så effektiv i et testmiljø, at man har kunnet fastslå, at der ikke er læst eller kopieret oplysninger? Og har der været adgang til data fra det testcenter, der netop er lukket i Ukraine. I så fald er der jo sket dataoverførsel til 3. land (i relation til GDPR).

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere