Forsikringsdata på en million danskere har manglet anonymisering i tre måneder

7 kommentarer.  Hop til debatten
Forsikringsdata på en million danskere har manglet anonymisering i tre måneder
Illustration: digitalista/Bigstock.
En menneskelig fejl har ført til, at persondata om forsikringssager på omkring en million mennesker har været opbevaret på en testserver uden anonymisering.
28. august 2020 kl. 10:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En million menneskers forsikringsdata har i tre måneder været tilgængelige for andre på grund af manglende anonymisering.

Det skriver Berlingske.

De mange persondata om forsikringssager har ligget på en testserver, og på grund af en menneskelig fejl er de ikke blevet gjort anonyme for andre, som de egentlig skulle have været.

Fejlen er opstået hos virksomheden Scalepoint Technologies, og deres it-systemer bliver brugt af flere danske forsikringsselskaber. Firmaets direktør, Tue Høilund-Carlsen, beklager sagen overfor avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»For de flestes vedkommende er der tale om almindelige personoplysninger så som navn og adresse, men af dem er omkring en kvart million CPR-numre også fremgået, og i 80.000 tilfælde har der været tale om egentlige, følsomme persondata, altså sundhedsoplysninger. Heldigvis er ingen data blevet kompromitteret. Vi har logning på vores systemer, og ingen data er kommet ud af systemerne, hvilket er helt afgørende,« siger Tue Høilund-Carlsen til Berlingske.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. august 2020 kl. 11:55

“Runa forsikring” skulle der have stået.

6
30. august 2020 kl. 11:51

Jeg ved at fx. Lærerstandens Brandforsikring (lagt sammen med Bauta og Rune forsikring) bruger ScalePoint.

5
28. august 2020 kl. 16:16

Mon ikke dem der har adgang til testmiljøerne også har adgang til produktionsmiljøerne?

4
28. august 2020 kl. 14:41

Det fremgår ikke af artiklen i Berlingske, hvilke selskaber der er tale om.

2
28. august 2020 kl. 12:55

Jeg kan ikke umiddelbart læse hele artiklen hos Berlingske pga. pay-wall. Kan nogen her løfte sløret for hvilke forsikringsselskaber som det drejer sig om?

1
28. august 2020 kl. 12:28

Der er efter artiklen (og Berlingske) tale om et testmiljø. Og der er ikke trukket data ud, fortæller logningen. Har logningen virkeligt været så effektiv i et testmiljø, at man har kunnet fastslå, at der ikke er læst eller kopieret oplysninger? Og har der været adgang til data fra det testcenter, der netop er lukket i Ukraine. I så fald er der jo sket dataoverførsel til 3. land (i relation til GDPR).