Formodede gerningsmænd bag SamSam tiltales

Illustration: pixabay
De to formodede hackere, som stod bag det verdensomspændende SamSam ransomware angreb, er tiltalt i USA. USA's Finansministerium har for første gang nogensiden sanktioneret bitcoin-adresser.

USA's Finansministerium (Treasury Department), har for første gang tilføjet bitcoin adresser til den liste af adresser som sanktioneres. Det sker efter at to formodede hackere igår blev tiltalt for at skabe SamSam ransomwaren, for derefter at afpresse over 200 ofre, herunder amerikanske byer som Atlanta, Georgia og Newark.

Det skriver The Verge

De to sigtede, Faramarz Shahi Savandi og Mohammad Mehdi Shah Mansouri, er begge iranere og tiltales for, at have afpresset sig til over 39 millioner kroner.

Finansministeriet formoder, at pengene ligger som bitcoin på de to bitcoin adresser. Tiltalen lyder på, at have stået bag en 34 måneder lang afpresnings-intrige.

Ifølge Finansministeriet har de to sanktionerede bitcoin-konti håndteret over 7000 transaktioner, nogle af disse formodes at være betalinger fra afpressede ofre.

Læs også: SamSam Ransomware: Har tjent seks millioner amerikanske dollars til hackere

SamSam

SamSam programmet, en såkaldt ransomware, begyndte at inficere enheder i 2015. I essens er det et stykke malware, som krypterer indholdet af en inficeret computer eller server. Derefter oplyser ransomwaren offeret om en bitcoin-adresse og et beløb som skal indbetales, for at få dekrypteret enhedens indhold. SamSam angreb anslås at have forårsaget skade for mindst 196 millioner kroner.

Et af ofrene for SamSam var den amerikanske millionby Atlanta, som i marts 2018 blev angrebet. Byen nægtede at lade sig afpresse og fik derfor ikke dekrypteret de inficerede enheder. Som følge af SamSam blev en del vigtig it-infrastruktur i Atlanta smadret, eksempelvis kunne man ikke længere betale vand-regninger og parkeringsbøder.

USA's justitsministerium har opgjort SamSam angreb mod 43 amerikanske stater.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere