Formatkrigen slutter senest 12. januar

Den anmeldte forespørgselsdebat om åbne dokumentformatstandarder er nu kommet på Folketingets dagsorden.

Det betyder, at den langstrakte krig, om hvilke(n) dokumentstandard(er), det offentlige fremover skal benytte, senest slutter den 12. januar.

For en samlet opposition vil som konklusion på forespørgselsdebatten om nødvendigt vride armen om på regeringen med en vedtagelse af at bruge ODF og OOXML strict-formaterne.

Det er dog langt fra sikkert, at ovenstående scenarie ender med at blive virkelighed, for der foregår stadig forhandlinger i korridorerne på Christiansborg, og ifølge SF's it-ordfører Hanne Agersnap kan en forhandlet løsning være at foretrække over den nævnte vedtagelse.

»Det er jo ikke nok at få ret. Beslutningen skal også implementeres, og erfaringen er, at en vedtagelse, der er trukket ned over hovedet på regeringen nok vil blive ført ud i livet lidt mere fodslæbende, end hvis man var nået til enighed,« siger Hanne Agersnap til Version2.

Spøjst nok er netop 12. januar samme dato, som CBS arrangerer en konference om de økonomiske erfaringer med implementering af ODF i den offentlige sektor. Datoen blev dog valgt, før forespørgselsdebatten kom på Folketingets dagsorden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Selvom det skulle blive resultatet, så er Danmark ikke det eneste land i verden.

Hele diskussionen har været relevant, da det har skabt debat, og forhåbenlig leder til en forbedring af begge standarder, på verdensplan.

Det kunne være interassant at tage spørgsmålet igen om 5 år, og se hvor meget teknologierne har udviklet sig.

  • 0
  • 0
#3 Paw Hermansen

Jeg kan ikke lade være med at tro, at Helge Sanders hårdnakkede støtte til et privat firma, Microsoft, har en baggrund, vi ikke har fået noget at vide om.

Mit gæt er, at da Helge Sander og Bill Gates mødtes for fem år siden og forhandlede om "hvordan Danmark styrker sin position som førende it-nation", lovede Bill Gates at stikke penge i et privat dansk Universitet. Jeg hørte forleden Helge Sander i radion fortælle, at der står private firmaer klar til at betale et privat Universitet i Danmark. Han vil ikke sige, hvilke firmaer, det er, men jeg gætter på, at det kun kan være Microsoft.

Kan jeg have ret i mit gæt, eller er jeg lidt for langt ude med en vanvittig konspirationsteori?

  • 0
  • 0
#4 Daniel Horn

Hvis det nu er rigtigt burde det jo ikke være ensbetydende med at MS får "ordren" - det kan jo ikke kun være op til Helge Sander at beslutte :).. Jeg håber inderligt der er nogen der har modet til stille sig op og tale for en åben standard - da det efter min mening er det helt rigtige skridt at tage lige nu - der er tonsvis af undersøgelser og rapporter der taler for at Open Source er "vejen frem" - fx Gartner siger at 80% af software markedet i 2012 vil være Open Source - tager vi skridtet mod åbne standarder nu slipper vi for at falde bagud...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere