Forhandlinger brudt sammen: 120 CSC-medarbejdere lockoutet
Efter mere end seks timers forhandling i forligsinstitutionen besluttede forligsmand Asbjørn Jensen sent i går aftes at sende CSC og
it-fagforeningen Prosa hjem uden et resultat.
Dermed er CSC's varslede lockout af 120 medarbejdere en realitet fra morgenstunden onsdag. Lockouten betyder, at medarbejderne ikke må møde på arbejde og ikke får udbetalt løn, så længe konflikten varer. Således har de 120 medarbejdere i går eftermiddags afleveret deres computer, nøglekort og øvrige effekter, der tilhører CSC.
Forligsmanden havde ellers mulighed for at udsætte konflikten i op til to gange 14 dage, hvis han så mulighed for, at parterne kunne nærme sig hinanden, men CSC og Prosa var åbenbart så langt fra hinanden, at han ikke kunne se et formål med at udskyde konflikten.
CSC varslede oprindelig lockout af 136 medarbejdere, men tallet er efter en gennemgang blevet justeret til 120.
Konflikt vil brede sig
Som konsekvens af lockouten arbejder Prosa lige nu på at udsende sit andet strejkevarsel, der betyder, at konflikten breder sig.
"Lige nu forberedes et strejkevarsel, der rammer så effektivt som muligt, med henblik på at få afsluttet en evt. konflikt så hurtigt som muligt," meddeler Prosa. Hvad dette nærmere dækker over, vides endnu ikke, men potentielt vil hundreder af Prosamedlemmer hos CSC og dennes samarbejdspartnere blive udtaget til at strejke.
Konflikten bunder i en række krav fra CSC, som Prosa under ingen omstændigheder kunne tilslutte sig. Næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen, opsummerer i en mail til Version2 dem således:
1) Bortfald af tryghedsaftale, der sikrer ansatte kompensation ved fyringer.
2) Bortfald af lønskala og automatisk lønregulering. I stedet indføres individuel lønfastsættelse.
3) Indførelse af funktionsløn med arbejde i op til 45 timer i gennemsnit over 8 uger uden kompensation.
4) Lønnedgang på 10 procent.
5) Nye regler om frokostpause, seniorordning, fridage og kompensationer, der alle har en øget reel arbejdstid som konsekvens.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.