Forhadt multimedieskat på vej ud af finansloven

Liberal Alliance kan blive afgørende for regeringen under finanslovsforhandlingerne for 2011. Dermed går multimedieskatten, som partiet er indædt modstander af, en usikker fremtid i møde.

Multimedieskatten ? den omstridte skat på firmabetalte pc'er, bredbånd og anden it til medarbejderne ? går en usikker fremtid i møde, når finansloven for 2011 skal forhandles i hus, skriver Børsen tirsdag.

Det skyldes, at regeringen under forhandlingerne vil få brug for flere stemmer end dem, Venstre, Konservative og støttepartiet Dansk Folkeparti selv kan samle.

Dermed bliver enten Folketingets tre nuværende løsgængere eller partiet Liberal Alliance afgørende for regeringen under forhandlingerne.

LA: Multimedieskat bør droppes

I Liberal Alliance er holdningen til skatten klar.

»Den skat er mod al sund fornuft,« siger partileder Anders Samuelsen, Liberal Alliance, til Børsen.

»Multimedieskatten er udtryk for en kedelig misundelsestankegang. Det sidste vi skal bruge i en global verden. Den her skat har VKO faktisk fortrudt. Man kan ikke stå og holde skåltaler om et fleksibelt arbejdsmarked og så gøre det modsatte. Vi bør kunne overtale de andre partier til at droppe denne skat,« siger Anders Samuelsen videre.

Multimedieskatten blev indført 1. januar i år og rammer lige nu 517.000 danskere, som skal betale multimedieskat af 3.000 kroner.

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, afviser ikke over for Børsen, at multimedieskatten kan indrettes mere fornuftigt, end det er tilfældet i dag.

Han mangler dog stadig at høre Liberal Alliances forklaring på, hvor pengene så skal komme fra.

»De er kun kommet med den ene del af ligningen,« siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Mørch

Han mangler dog stadig at høre Liberal Alliances forklaring på, hvor pengene så skal komme fra.

»De er kun kommet med den ene del af ligningen,« siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Man kunne f.eks. begynde at kigge på Open Source de steder hvor MS-software kan udskiftes direkte. Så kunne de passende starte med at udskifte MS Office til en af de mange udgaver af OpenOffice på de steder hvor det kan ske direkte, og ellers påbegynde arbejdet med at få udviklet OOo-interfaces i de mange fagsystemer som pt kun kan samarbejde med MSO. Derefter er det nærliggende at implementere interfaces i alle andre større systemer, så de fremadrettet ville kunne udveksle data via åbne protokoller og interfaces ved at bruge åbne data-formater. Alle, med undtagelse af monopoler, ville forbedre økonomien på den lange bane ved de tiltag.

  • 0
  • 0
#3 Peter Nørregaard Blogger

Enig med Peter: Hvis vi kan medregne de administrative byrder, virksomheder og ansatte har været pålagt i forbindelse med denne skat, mon så ikke, at der ville være overskud på samfundsøkonomien ved at afskaffe den igen? Med et slag opnår vi - en stigende produktivitet når vi lige kan sætte os til tasterne i ½ times tid om aftenen - godt nok ikke meget, men lidt har også ret, - et faldende transportbehov for ansatte fordi vi har taget PC'en med hjem og derfor ikke altid skal på job for at lave noget - en faldende ventetid på indfaldsvejene, da færre skulle på job - godt nok med nogle brøkdele, men igen, lidt har også ret. - en faldende CO2-udledningen pga. mindre transport - godt nok med en brøkdel men...

Det ligner en ren vinder-sag. Læg dertil hvad vi vinder ved ikke at bruge tid på at brokke os over multimedieskatten...

  • 0
  • 0
#6 Erik Klausen

En bredskuldret fyr satte en bom op på Strøget, og krævede 10 kroner af alle, der ville passere. Politiet ville have ham til at stoppe, men

Han mangler dog stadig at høre Liberal Alliances forklaring på, hvor pengene så skal komme fra.

»De er kun kommet med den ene del af ligningen«

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere