Forening kritiserer politiet for passivitet over for krænkelser på nettet

Politiet skal overvåge adfærd på nettet, mener foreningen Digitalt Ansvar.

Børn og unge er ofte overladt til sig selv i krænkelsessager på nettet, vurderer foreningen Digitalt Ansvar, der også kritiserer politiets indsats på området.

Det skriver flere medier, bl.a. JyskeVestkysten på baggrund af Ritzau.

»Hvis en krænkelse sker på en lejrskole eller hjemme hos nogen, så kan en voksen opdage det. Men når det sker på nettet, så er der ingen, der opdager det, og vi mangler generelt håndhævelse af loven på området,« siger næstformand Ask Hesby Krogh.

Juridisk er krænkelser på nettet at sidestille med fysiske krænkelser, anfører foreningen..

Derfor foreslår Digitalt Ansvar, at politibetjente skal overvåge og kontrollere adfærd på internettet - som de gør på gadeplan. Også selskaberne bag sociale medier bør tage ansvar for hvad der foregår på platformene, mener foreningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjarne Nielsen

Enig i, at politiet slet ikke tager nettet, og det som sker der, alvorligt nok. Men man kunne starte med de anmeldelser, som borgerne kommer med, inden man bruger ressourcer på øget 'patrujlering'.

Nu kan vi så også overveje, hvor meget politiet reelt er til stede 'på gadeplan' (jeg ser nok flere patrujlevogne end gennemsnittet, for jeg bor tæt på en station og arbejder tæt på en anden ... men så mange er det nu heller ikke). Og hvor mange har set en betjent uden patrujlevogn?

Det er heller ikke til at se, hvad 'gadeplan' svarer til på nettet. Det er i hvertfald ikke i børnehaver eller skolegårde eller omklædningsrum, at man ser politiet. Måske af og til på vejen fra parkeringspladsen og ind til kaffebaren/bageren i et stormagasin?

Jeg synes godt nok, at man her appellerer langt mere til følelserne end fornuften, og så er det så meget mere vigtigt, at vi andre holder hovedet koldt.

  • 11
  • 0
#3 keld schaltz

Der er vist ingen tvivl om at internet kriminelle har kronede dage.

Om det er online stof salg til teenagere, Identitets tyverier eller online krænkelser - ja så denne industri blevet til BIG BUSINESS, fordi sandsynligheden for at blive taget er minimal - så derfor kritik i min optik meget beretiget.

For at gøre op med hvorfor denne kriminalitet oftest ikke bliver opklaret, ligger der en prioriterings opgave foran både politiet og regeringen.

Så at bruge 100 mio på Paludan's sikkerhed imens borgere bliver udsat for kriminalitet som vil forfølgede dem for livet (ar på sjælen ved krænkelser, bundløs gæld ved identitets tyveri, og den generelle frustration over at den almene borgers retsikkerhed er en joke - hvis det sker online ...) viser tydeligt hvor grelt det står til.

Hvorfor skal man være en virksomhed før du kan få hjælp til disse forbrydelser/krænkelser ?

Er de fleste ofre ikke privat borgere ?

Måske man skulle bruge de samme bonusser som går til politidirektørernes ved ATK (trafik fælder), når politiet faktisk opklarer en sag der har med internet kriminalitet at gøre, dette ville jo skabe et mere trygt Danmark, og politiet (og justits ministeren) slipper for kritik over at de både har for få ressourcer, og har en opklarings procent der ikke er i nærheden af acceptebel.

  • 1
  • 0
#4 Kristoffer Hansen

Jeg er enig i, at politiet burde tage internettet mere seriøst. Men forældrene har også et ansvar.

I børnehaver og skoler er der personale - og hjemme forældre.

Men online bør der også være forældre. Ikke som at de skal overvåge barnet, men som at de jævnligt tager snakke med barnet - for eksempel når han eller hun spørger om at få en Facebook profil.

Det kunne være at snakke om hvad de vil bruge den til, sætte nogle regler op for hvad de må dele og ikke dele - og nysgerrigt spørge ind til hvad der foregår. Ikke som en afhøring, men som du ville spørge ind til om det har været sjovt til spejder, på lejrskole, osv.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere