Forbudt iPad-konkurrent: Samsung på pinebænken 14 dage endnu

Samsung får tidligst mulighed for at få ophævet forbuddet mod at sælge Galaxy Tab 10.1 i EU, når domstolen afholder høring den 25. august.

Der kommer mindst til at gå to uger, før Samsung kan få lov til at sælge den nye tavlecomputer Galaxy Tab 10.1 i Danmark og resten af EU. Den første høring i sagen mellem Samsung og Apple er nemlig sat til den 25. august, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var meningen, at danskerne i denne uge skulle have kunnet købe Samsungs nye Android-baserede tavlecomputer Galaxy Tab 10.1 i butikkerne. Men bortset fra de enheder, som allerede ligger på lagrene, er salget midlertidigt sat på standby takket være konkurrenten Apple.

Læs også: Udseendet skal afgøre Galaxy-strid mellem Apple og Samsung

Apple har anklaget Samsung for at have kopieret designet af Apples iPad i den nye Galaxy Tab 10.1. Det har Apple foreløbig fået medhold i ved en domstol i Düsseldorf i Tyskland, og da der er tale om en sag vedrørende designet og ikke eksempelvis patenter, så gælder rettens forbud mod salg hele EU.

Læs også: Samsung er ikke Apples eneste mål: Vil også forbyde salg af Motorola Xoom

Sagen er den seneste i en række sager mellem store it-firmaer som Apple, Samsung, Google, HTC, Motorola, Microsoft og Oracle omkring især mobilstyresystemet Android, som også bruges i Samsungs tavlecomputere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Johannes Aagaard

@ Jakob Damkjær,

Jo, det er korrekt i forhold til Samsung som producent og leverandør - men altså ikke for 3.part, som f.eks. forretninger, teleudbydere m.fl.

Interessant er det også, at dette nok ikke kom helt så uvarslet, som Samsung i hvert fald indledningsvis har meldt ud offentligt. For angiveligt allerede den 29. juli fremsendte Samsung et såkaldt "Schutzschrift" (protective pleading) til Landgericht Düsseldorf, hvori de tilkendegav, at de ikke fandt søgsmålet for at være af en så hastende karakter, samt at et eventuelt forbud skulle have opsættende virkning - altså afvente appelinstansen eller den endelige afgørelse for retsvirkning. Men der tog de altså fejl - og det har nok også være en rød klud foran øjnene af den tyske ret.

Om det så kan tages som et udtryk for, at Apple har en stærk eller svag sag, er vist ikke til at afgøre per nuværende.

Flere interesante detaljer her: http://fosspatents.blogspot.com/2011/08/samsung-pleaded-unsuccessfully-a...

Det er både tankevækkende - men f.s.v. også ganske betryggende - at en tysk og en hollandsk retsinstans afsiger to så markant forskellige kendelser.

  • 2
  • 0
Johannes Aagaard

@ Morten Winther,

Som jeg også anfører ovenfor, så tror jeg faktisk, at Samsung har undervurderet retsvirkningen af kendelsen i Tyskland - og deres advokater har nok travlt lige nu.

En af mine venner arbejder for et sydkoreansk firma, og man skal som europæer bestemt ikke undervurdere forskellene i mentalitet, som spiller ind. Det er bestemt ikke givet, at selv store problemer på f.eks. et marked i Europa bliver formidlet hurtigt og effektivt til topledelsen i Sydkorea, hvis det var, hvad man f.eks. ville gøre i Europa - eller til dels i USA.

I øvrigt tror jeg egentlig ikke, at problemet her og nu er så voldsomt stort for Samsung, for fortsat efter tsunamien i Japan har der for stort set alle producenter af tablets været enorme problemer med at få leveret glas til deres capacitive touchscreen's (og det er formentlig også det, der i en længere periode har gjort det vanskeligt at skaffe en iPad f.eks. her i Danmark).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere