Forbrugs-app forudsiger elkunders forbrug tre måneder frem

Forbrugs-app forudsiger elkunders forbrug tre måneder frem
Illustration: Nabrus/BigStock.
Seas-NVE har med appen Watts brugt machine learning til at bygge en model for den enkelte husholdning på baggrund af historiske forbrugsdata.
14. oktober 2019 kl. 12:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Energiassistenter i form af apps, der giver et løbende overblik over husstandens elforbrug, er efterhånden så udbredte, at det er svært at finde et elselskab, der ikke er repræsenteret i App Store eller Google Play.

Men få har taget det så vidt som Seas-NVE, der har udviklet appen Watts. I modsætning til mange andre energiassistenter kigger Watts ikke kun bagud, men forsøger også at forudsige forbruget time for time et kvartal frem i tiden.

Elhandelsselskabet har med hjælp fra to ph.d-studerende fra DTU udviklet applikationen, som gør brug af machine learning til at bygge en model for den enkelte husholdning på baggrund af historiske forbrugsdata, produktionsdata fra eventuelle solceller og lokale vejrdata.

Modellen fremskriver det forventede forbrug og analyserer sig blandt andet frem til, hvad der er basisforbrug, og hvad der kan defineres som variabelt. Fokus har været på at få brugerne til at spare på energien ved at gøre det klart i simple røde, gule eller grønne bobler på appens hovedskærm, om de holder budgettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ideen er at gøre brugeren i stand til at handle på det, så han f.eks. kan nå at rette op på sit forbrug og nå at holde kvartalsbudgettet,« siger Anders Spur Hansen, der er teamleder for Energiteknologi og AI hos Seas-NVE.

Dette er en forkortet version af en artikel bragt hos DataTech. I den oprindelige artikel kan du blandt andet læse mere om, hvor mange procent brugerne af appen foreløbigt har sparet i forhold til andre kunder, ligesom du kan læse mere om den næste udgave af Watts, der i højere grad skal fokusere på at gøre brugernes klimapåvirkning mere synlig.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger