Forbrugerrådet: Vent med at opdatere iOS 11

12. oktober 2017 kl. 08:245
Forbrugerrådet: Vent med at opdatere iOS 11
Illustration: YouTube.
På grund af gentagne problemer ved opdateringer af iOS opfordrer Forbrugerrådet Tænk til, at iPhone-brugere holder igen med at opdatere telefonerne, til der er udsendt en korrigeret version. Det sker på trods af, at opdateringerne kan være vigtige for sikkerheden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er efterhånden et gentagent mønster: Apple udsender en opdatering med småfejl. Apple udsender en opdateret version et par uger senere, hvor fejlene er rettet.

Sådan siger cheføkonom Marin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til Ekstra Bladet.

Og nu er det så sket igen: iOS 11 gør iPhones langsommere, nedsætter batteritiden - og i nogle tilfælde afgår telefonen ved døden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Salamon mener, at det er Apples ansvar, at opdateringerne fungerer på telefonerne. Derfor må de enten sikre, at der hurtigere kommer rettelser ud - eller at man gratis kan gå ind i en af deres butikker og få hjælp.

Forbrugerrådet opfordrer derfor til at vente med at opdatere til iOS 11, til Apple har sendt en rettet version ud.

»Det er ikke noget, vi normalt har lyst til at anbefale, fordi opdateringer kan være vigtige rent sikkerhedsmæssigt,« siger Martin Salamon til Ekstra Bladet.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
16. oktober 2017 kl. 15:04

Jeg synes denne "nyhed" er måske lidt gammel. Fair nok at man skal passe på aller første version, men Apple er på det tidspunkt artiklen blev skrevet faktisk allerede kommet med 2 opdateringer, IOS 11.0.2. I Weekenden kom så 11.0.3, hvilket man selvfølgelig ikke kan tage højde for i artiklen.

Men skulle IOS 11.0.0 gøre telefonen langsommere? Min blev faktisk hurtigere. Batteritid, måske en mule dårligere, men ikke noget nævneværdigt.

Afgå ved døden? Det vil jeg godt se dokumenteret. Det eneste som kunne pege i den retning er en rettelse i IOS 11.0.3, som skulle tage højde for uoriginale skærme.

4
12. oktober 2017 kl. 17:21

Ikke noget før release, de har heller ikke et beta tester program og deres nye hovedkvarter er ikke rundt...

Men det er derimod kun folk der ikke laver noget med at teste der kommer med hyperbolske udtalelser om at det er for “dååååårrrrllliiiigggttt” at ikke alle småfejl bliver fundet og rettet inden major release...

Men hvis man ikke kan leve med de små fejl i et par uger der er ved alle major releases i de første par uger så skal man lige vente...

Men hvis man ikke er hysterisk med de for langt de fleste brugere, små detaljer der bliver fikset i X.0.1 2 eller 3 så skal man ikke holde sig tilbage..

3
12. oktober 2017 kl. 09:53

Kunne man ikke lige læse de har pressemeddelser inden man smider dem op ?

i har allerede tilbage vist af "sløvere, nedsætter batteritiden" ikke passer i en anden artikel

og "eller at man gratis kan gå ind i en af deres butikker og få hjælp." hvor er det lige af de danske apple butikker ligger ?

2
12. oktober 2017 kl. 09:45

Jeg bruger en opdateret iPad til præsentationer og den er blevet mærkbart langsommere efter opdatering, men den er også smæk fuld af data. Det kan jo være det som gør forskellen.

1
12. oktober 2017 kl. 08:50

"Heller ikke ydelsesmålingerne for iPhone 6, 6S og 7 viste nogen nævneværdig ændring i ydelsen over tid, ej heller ved opgraderinger til nye iOS-versioner."https://www.version2.dk/artikel/nu-blevet-testet-iphones-bliver-langsommere-med-tiden-1081535

At en telefon har en "harddisk" fejl og virker med iOS10, men fejler med iOS11, kunne jo hænge sammen med at den specifikke fejlramte sektor ikke var i anvendelse hos sønnens iPhone 6 med iOS10, men kom i anvendelse for iOS11http://ekstrabladet.dk/kup/elektronik/teknologi/nyt-styresystem-til-iphone-driller-danske-mobilkunder/6863674