Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik

4. september 2014 kl. 06:2969
Forbrugerombudsmanden kræver flere ændringer i rejsekort-systemet og truer med retten, hvis ikke Rejsekort A/S lever op til deadline.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere nuværende problemer ved rejsekort-systemet er så alvorlige, at Forbrugerombudsmanden har fundet anledning til at rejse en stribe kritikpunkter over for Rejsekort A/S, fremgår det af skrivelser mellem de to parter, som Version2 har fået aktindsigt i.

Forbrugerombudsmanden kritiserer, at brugerne på rejsekortets selvbetjeningsside for rabat ikke bliver oplyst om, at rabatten ikke kan bruges i alle geografiske områder. Der mangler desuden en udspecificering af saldo-beregningen på selvbetjeningssiden. Og endelig skal det via siden være muligt for brugerne at se 13 måneders rejsekorthistorik, hvis rejsekortet skal leve fuldt op til loven.

I forhold til udspecificeringen af saldo-oplysningerne går Forbrugerombudsmandens kritik nærmere bestemt på, at det via selvbetjeningsløsningen på rejsekort.dk kun er muligt at se en række posteringer i forbindelse med rejser og så den samlede saldo. Der bør i stedet vises en saldo ud for hver postering, mener Forbrugerombudsmanden. Tanken er, at det på den måde bliver lettere for forbrugerne at kontrollere, om udregningen er foregået rigtigt. Altså på samme måde som det foregår ved et bankkonto-udtog, hvor en opdateret saldo fremkommer ud for hver postering.

Kritikpunktet omhandlende rabattrin drejer sig om, at det på nuværende tidspunkt kun er muligt for brugerne at se, hvilket rabattrin de befinder sig på i selvbetjeningsløsningen, men det er ikke muligt at se, hvor rabatten gælder - det gør den nemlig ikke alle steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis gives der ikke mængderabat ved rejser internt i hovedstadsområdet, Vestsjælland og Syd- og Sønderjylland. Mængderabat er en procentvis rabat, der optjenes, jo mere der rejses. En voksen med et personligt rejsekort på rabattrin 3 får således 23 pct. rabat på en rejse internt i takstområde Nordjylland, men 0 pct. i hovedstadsområdet. Dog optjenes der mængderabat i hovedstadsområdet, men rabatten kan altså ikke anvendes ved rejser internt i området.

Ingen af delene fremgår dog i forbindelse med rejsekortets selvbetjeningsløsning, hvor brugerne kun oplyses om, hvilket rabattrin de befinder sig på ved rejser øst for Storebælt, vest for Storebælt og over Storebælt. Oplysningerne om rabat eller mangel på samme findes andetsteds på rejsekort.dk, men altså ikke i forbindelse med selvbetjeningsløsningen.

Tester på livet løs

Rejsekort A/S har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at rabat-oplysninger og visning af saldo efter hver enkelt foretaget rejse vil være på plads fra oktober 2014. Det sker i forbindelse med en opdatering, som efter planen skal rulles ud i løbet af september. Og den plan forventer administrerende direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten fortsat holder.

»Vi tester på livet løs,« siger han til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan være god grund til at teste. I hvert fald var det oprindeligt meningen, at opdateringen, der blandt andet skal give bedre rabat-informationer på selvbetjeningssiden, skulle være rullet ud i juni 2014. Udrulningen blev dog stoppet med henvisning til væsentlige fejl i softwaren.

Sidst, men bestemt ikke mindst har Forbrugerombudsmanden meddelt, at det senest 1. februar 2015 skal være muligt for brugerne at se en historik over rejser foretaget 13 måneder tilbage via selvbetjeningsløsningen på rejsekortets hjemmeside.

»Det, forventer vi, kommer som lovet til Forbrugerombudsmanden,« siger Bjørn Wahlsten.

Historikken på de 13 måneder er ikke bare et spørgsmål om bedre brugeroplysning. Det er et punkt, der skal opfyldes, hvis rejsekortet skal leve fuldt op til betalingstjenestelovens krav om meddelelse af oplysninger på papir eller andet varigt medium af rejsehistorik. I den forbindelse har Forbrugerombudsmanden tidligere lagt op til at ville tage retlige skridt, hvis fristen til februar bliver overskredet.

I dag er det dog muligt at få tilsendt en rejsekorthistorik, der går 13 måneder tilbage, ved at rette henvendelse til kundecenteret, oplyser Bjørn Wahlsten.

69 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
69
9. september 2014 kl. 19:09

På det opholdssted (selvejende fond) hvor jeg arbejder, kan børnene ikke rejse på rejsekort i institutionens navn. Derfor må en medarbejder lægge navn og cpr-nummer til alle rejser.

59
8. september 2014 kl. 08:59

Har du tilknytning til Rejsekortet?

Det er påfaldende at der kommer en ny debattør ind på Version2's debatforum, hvis eneste agenda er at forsvare Rejsekortet.

41
6. september 2014 kl. 09:17

Bus 253: Efter tredje forsøg lykkes det at få den træge kortlæser til at virke. S-tog: Der er lavet hegn om Køge station og ingen (midlertidig) rejsekortautomat, så man skal fare rundt på stationen for at finde en der virker. Bus 400S: Indtjekning OK, men træg. Da jeg skal tjekke ud fortæller en venlig medpassager at udtjekningemaskinen ikke bingede. Det kunne jeg ikke høre da bussen udsender mere end 85dB i passagerkabinen. Jeg farer til den anden udgang, hvor automaten heller ikke virkede. Først den tredje virkede. Hjem igen: Bus 400S: Træg, men ingen problemer. S-tog: Træg, men ingen problemer. Bus 253: Jeg var efterhånden blevet mistroisk og bøjede mig ned til udtjekningsautomaten (der sidder under mavehøjde og derfor ikke kan aflæses i menneskemylder). Det viste sig at udtjekningsautomaten var indstillet til at tjekke ind i stedet. Havde jeg ikke opdaget det - og forsinket bussen med at lave det om - havde jeg fået endnu en dummebøde.

Kvalitetskontrollen af systemerne i virkeligheden fungerer tilsyneladende slet ikke.

MVH Jan - der bliver så træt, så træt

40
6. september 2014 kl. 09:11

Da bussernes rejsekortlæsere opdaterer offline når de er i garage, og ikke alle er i garage hver nat, er den saldo man kan se på Nettet ikke nødvendigvis ajour og det er tilfældigt om den er opdateret eller ej.

Det vil sige at man skal finde en automat på en station for at få oplyst data.

MVH Jan - der elsker at hade det juks

36
5. september 2014 kl. 12:49

Du er en af de få der ser nogrt positivt ved rejsekortet - hvad er det? Hvad er fordelen ved rejsekortet sammenlignet med periodekort/klippekort/billetter/sms billetter/mobilperiodekort/mobilbilletter app'en?

Jeg kan virkelig ikke finde en eneste fordel for forbrugeren. Alt er jo gået i den forkerte retning fra de startede projektet. Tidsforbrug ved rejser, udregning af pris, ændring af betalingskort osv.

Mht. anonymt rejsekort, så har jeg forsøgt at købe det på "billetkontoret" i Roskilde. Det kunne man godt men de bad mig fremvise billede ID med adresse - f.eks. pas og dåbsattest. Brugeren af kortet er anonym, ikke køberen sagde den venlige dame. Og ja, skræmmende nok skal man betale ekstra for at rejse anonymt - man mister diverse rabatmuligheder.
Men hvis man kan betale kontant i automaten på KBH H nu, så er det selvfølgelig en mulighed.

31
5. september 2014 kl. 07:05

http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/voksen/rejsekort-anonymt.aspx

"Desuden får du mindre rabat med et rejsekort anonymt, end du gør med de andre typer rejsekort"

Det er der ingen grund til med mindre man ikke ønsker at kort formen anvendes.

At rabatsatserne for offentlig transport afhænger om du afgiver personlige oplysninger er ikke alene diskriminerende, men også et så tydeligt signal som man overhovedet kan komme i nærheden af fra monopolejerne: "Vi skal udbyde et anonymt kort men vi gør det så dyrt at ingen benytter sig af det. Derved får vi vores vilje om personlige informationer på alle rejsende og samtidig kan vi for sjov sige at der skam er mulighed for anonym transport"

65
8. september 2014 kl. 17:19

Hvorfor det ?
Det er jo det almindelige princip for et klippekort. Man får rabat, fordi man på forhånd køber og betaler et antal ture.

Nu koster rejser på rejsekort det samme som på dagens klippekort. (Hovedstadsregionen).

Men (og der huskede jeg forkert) mængderabat gives (i forskellig grad) til alle 3 typer rejsekort, så det registreres altså også for anonymt (hm!), men Rejsekort A/S ved ikke hvem der ejer et anonymt rejsekort, da legitimation ikke kræves ved køb.

Hvor meget rabat og hvordan den optjenes fremgå (af det noget uoverskuelige prisblad) http://www.rejsekort.dk/~/media/Rejsekort/pdf/Prisblade/2014/prisblad-vs656.pdf

67
9. september 2014 kl. 09:19

Hvor meget rabat og hvordan den optjenes fremgå

Nu sigter jeg så også på at rabatter kan gives relativt simpelt. At det i rejsekortets tilfælde er kompliceret og uoverskueligt, er altså et hjørne som rejsekortet og selskaberne bag, selv har malet sig ind i.

30
5. september 2014 kl. 07:00

Og hvis man så går ind på rejsekortets hjemmeside og finder oplysninger om anonyms rejsekort

http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/voksen/rejsekort-anonymt.aspx

Der finder man så information om "udvalgte saglssteder".

Læg så mærke til at selvom teksten her er highlighted , er der her ingen link neden under.

Så ja, der er udvalgte salgssteder, men vi vil ikke fortælle jer hvor de er.

62
8. september 2014 kl. 11:00

Med et tryk på "Find nærmeste salgssted",
viser fint, hvor der kan købes Rejsekort Anonym.
Skærmdump fra Rejsekort

Det er ganske rigtigt ikke sværere end det. Jeg fandt f.eks. SatNam købmanden i Slangerup og købte et rejsekort anonym dér. Han kunne også oplyse, at han ikke tjente én krone på at sælge det, og det er derfor at DSB's normale salgssteder, som er udliciteret til 7-11, har afvist at sælge dem. På trods af, at de får lov at bo på vores stationer, vil de altså hellere pushe franske hotdogs end gyldig rejsehjemmel. Jeg synes, det er for dårligt.

56
7. september 2014 kl. 20:40

Så ja, der er udvalgte salgssteder, men vi vil ikke fortælle jer hvor de er.

Så er det heldigt, at det er super nemt lige at høre Kundeservice ad på rejsekort.dk. Klik 'Kundeservice' (forsiden) -> 'Kontakt Kundeservice'. Nu skal du bare vælge det korrekte fra 'Jeg henvender mig vedrørende'-listen.

Hmm ok, der står så kun "Fejlmelding, Rejsehistorik, Information, Priser, Checkin/Checkud, Kontrolafrigt, Ros, Ris, Forslag".

Så skal man vel bare vælge 'Information'? Næh, så popper der bare en ekstra liste frem, hvor man kun kan vælge "Check ind/Check ud".

Nå, men så skal man bare vælge noget tilfældigt andet og forklare i brødteksten, hvad problemet er, og håbe, de vidresender spørgsmålet internt.

Så vælg fx "Priser" -> 'Kommende Rejser'. Hov nej, nu skriver den bare "Emnet du har valgt er detaljeret beskrevet her på rejsekort.dk. Se beskrivelse".

Prøv "Check ind, Check ud" -> "Glemt checkin/checkud" -> "Glemt checkin, busrejse". Arrgh, samme tekst som før.

Oooh, efter jeg kom tilbage til forsiden og klikkede "Kundeservice" igen, så jeg pludselig "Har du gode forslag til Rejsekort A/S, kan du melde dem ind på forslag@rejsekort.dk"

Jubiii! Men nej, der står efterfølgende "Denne type henvendelser vil blive læst og indgå i den løbende forbedring og udvikling - de vil dog ikke blive besvaret."

Så var det, jeg faldt over teksten (et eller andet sted) " Du kan kontakte os elektronisk her på sitet" hvor "her på sitet" var et link! Hurra! Men ak, den leder mig til samme liste-side som den første :(

Suk...

21
4. september 2014 kl. 15:36

Jeg har ikke selv Rejsekort, men oplevede noget sjovt i mandags.

En Rejsende kommer løbende til toget, tjekker ind på standeren og den giver den velkendte "OK" lyd. Tre sekunder senere, hvor den rejsende allerede er inde i toget, lyder der så et "Båååt" lyd fra standeren og den melder fejl.

Jeg skal ikke kunne sige, om det er hende den melder fejl til eller om systemet/standeren bare gik ned. Men det virker ikke betrykkende, hvis man først kan få "OK" og derefter et "Båååt".

16
4. september 2014 kl. 14:57

nogen der laver Rejsekortet som et spil? Dæmoner med flammesværd er intet mod "Standeren med det blå øje". Hvor man for at komme gennem landet uden at indhente diverse straffe, skal kaste diverse "spells" over systemet (eller værre ting). Hvor man skal vente tre-fire dage i Korsør, fordi ens dankort er blevet fornyet. Det kunne da være spændende.

14
4. september 2014 kl. 14:53

Hvad får forbrugerombudsmanden til at tro at rejsekortet tager hans udtalelser alvorlige?

PS: Har et rejsekort kører med det i HT området: STort set ingen problemer og meget godt tilfreds. Kunne ikke tænke mig et klippekort igen. MEN der er nogle hjørner som stadig mangler at blive gjort fast.

13
4. september 2014 kl. 13:49

To personer, der rejser sammen på samme strækning i en uge kan optjene forskellige rabattrin. Det skyldes at rabattrin ikke udregnes efter kalendermåned, men efter hvilken dato den enkelte persons rejsekort blev aktiveret. Så hvis A aktiverede sit rejsekort d. 10 i måneden og B aktiverede sit rejsekort den 20. i måneden, og hvis de rejser samme strækning d. 8, 9., 10. 11. 12. vil A optjene rabat for hhv 2 rejser i den ene måned og 3 rejser i den anden måned mens B vil optjene rabat for 5 rejser i den samme måned.

For eksempel har jeg pr 4. september 2014 rejst 3 gange på mit rejsekort i denne 'måned'. Jeg ved så, at jeg ikke har brugt mit rejsekort i de fire dage i september. Jeg kender ikke min aktiveringsdato, så det er meget vanskeligt at holde bare lidt styr på ens rabattrin.

Kilde: http://www.rejsekort.dk/~/media/Rejsekort/pdf/Prisblade/2014/prisblad-vs656.pdf Bilag 3, side 9/15 nederst.

10
4. september 2014 kl. 12:50

Det lader til at Danmark i Digitaliseringens højhellige navn er ved at indføre en ny Spansk Inkvisition.

IT projekter der kuldsejler i et væk, tiltag der trækkes ned over borgerne uanset hvad. Rejsekortet er vel blot et blandt mange nye systemer der har været designet udfra nogle præmisser der er tilpasset forretningen, ikke forbruget.

Jeg er vant til at tage med det offentligt og købe billetter der passer til mit behov. Dagsbilletter, gruppe billetter, weekend billetter, jeg har muligheden for at købe klippekort, uge/måneds/årskort, rabatkort, o.s.v. Når nyere løsninger kommer, så bliver man oplyst om dem, så man kan tage stilling til om det er noget man vil anvende.

Disse muligheder har jeg fordi jeg bor i München. Hvorfor kan Danmark ikke tage sig sammen og fokusere på borgerne fremfor stædigt kæmpe for systemer der hårdnakket skal trækkes ned over hovedet på folk!

Rejsekortet fungerer ikke for folk uden registreret Dansk bopælsadresse. Som sådan er mulighederne efterhånden reduceret til dyre billetter som man kan købe i Lufthavnen eller Københavns Hovedbanegård - men pinedød ikke på stationen i den mindre by hvor mine forældre bor, her er mine muligheder reduceret til nul når Klippekortet udfases!

Så på sin vis er jeg også et offer for den Danske Inkvisition - jeg er straffet for ikke at bo i Danmark og dermed kunne underlægges den højhellige digitalisering.

/Kim

17
4. september 2014 kl. 15:01

@Kim Jensen: Det passer jo simpelthen ikke! Der er et "anonymt" rejsekort der kan købes uden at du registreres eller forbinder det til en kort. Du forudbetaler f.eks. m. bank/kreditkort i automaterne eller kontant på nogle af de få billetkontorer. Det er måske ikke let men det er bare ikke rigtigt det du siger!

http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/voksen/rejsekort-anonymt.aspx

23
4. september 2014 kl. 16:10

er er et "anonymt" rejsekort der kan købes uden at du registreres eller forbinder det til en kort.

jo tak, prøv du lige at Købe sådan et, ved forsøget på at købe sådan et i Odense, blever man først præsenteret for en blanket hvor man skal skrive navn, address m.m , når man så gør dem opmærksom på anonymt , så render de lidt frem og tilbage, kommer så frem til at det kan du kun købe på nogen udvalgt stationer på sjælland elller i jylland, men man kan bestille et online så det bliver sendt til ens address ....

Så det er muligt der eksistere et anonymt rejsekort, men de gør det fanme ikke nemt at erhvere et.

26
4. september 2014 kl. 18:34

Sidst jeg tjekkede var det kun på Høje Taastrup station i stor kbh, hvor man kunne få et rejsekort anonym. Men der kommer de fleste jo også forbi jævnligt, så det er et perfekt valg.

Når de nu engang får lov til at udfase klippekortet. Har de så forestillet sig at turister skulle valfarte til Høje Taastrup for at få et rejsekort anonym? og hvordan betaler de en rejse dertil ?

28
5. september 2014 kl. 00:48

Sidst jeg tjekkede var det kun på Høje Taastrup station i stor kbh, hvor man kunne få et rejsekort anonym. Men der kommer de fleste jo også forbi jævnligt, så det er et perfekt valg.

http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/sammenlign-rejsekort/rejsekort-anonymt.aspx

Et rejsekort anonymt kan købes og bruges af enhver. Du kan købe det på udvalgte salgssteder, i rejsekortautomaterne på alle metrostationer samt i rejsekortautomaterne på Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn.

Link til udvalgte salgssteder: http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/salgssteder.aspx?sps=0edb084e941a4ebd878bdd1080538881%7c

33
5. september 2014 kl. 10:17

</p>
<p>Fra siden:</p>
<pre><code>Husk at du skal medbringe gyldig legitimation for at købe et rejsekort på et salgssted.
</code></pre>
<p>

Så køb det i en af rejsekortautomaterne. Der kan du jo ikke vise gyldig legitimation.

Netto tager imod kontanter, så hvad er din pointe?

Hvad er din? Ved en kasse i Netto i går kunne jeg kun betale med Dankort. Hvis du betaler med bank eller kreditkort for hvilken som helst vare i hvilken som helst butik/salgssted, er købet ikke anonymt mere, pengene er fuldt sporbare. Det var jo tesen, så det gælder ikke kun rejsekort anonymt.

38
5. september 2014 kl. 18:24

Okay, så i automaterne kan jeg betale med kontanter? Det var jeg ikke klar over, og så giver det straks mere mening, at du siger at rejsekort anonymt kan købes anonymt.

Det er der vist ingen der har sagt, men du kan købe det lige så anonymt som alt andet med bank eller kreditkort. (Det forstod du vist godt, ikk'?)

Og så lige forskellen. Et bank eller kreditkort er ikke gyldig legitimation. (det ved du også godt, ikk?)

39
5. september 2014 kl. 20:45

Det er der vist ingen der har sagt, men du kan købe det lige så anonymt som alt andet med bank eller kreditkort. (Det forstod du vist godt, ikk'?)

Jo, nu er det klart for mig, at rejsekort anonym ikke kan købes anonymt.

Et bank eller kreditkort er ikke gyldig legitimation.
(det ved du også godt, ikk?)

Jo, det ved jeg da godt. Men hvad har det med sagen at gøre? At det ikke er gyldig legitimation, sikrer da ikke anonymitet.

Tak for forklaringen. Det var meget oplysende.

44
6. september 2014 kl. 13:20

Hvis du er så paranoid

Min paranoia er ikke på egne vegne, da jeg ikke benytter offentlig transport. Der vil nok komme en situation, hvor jeg vil lade mig transportere med det offentlige, og til den tid vil jeg nok være ret ligeglad med anonymiteten. Men jeg undrer mig over, at et brugerønske om, i det mindste at kunne købe kortet anonymt, efterkommes ved at sælge et anonymt rejsekort mod fremvisning af identifikaiton.

Din nærmest paniske angst for at indrømme uhensigtsmæssigheder ved systemet nærmer sig nogle gange det hysteriske. Tag for eksempel denne debat, hvor du forsvarer det personlige Rejsekort "anonymt" ved henvisning til en enkelt kasse i en Nettobutik, hvor man ikke kan købe med kontanter.

Og nu foreslår du så, at man bare kan få en anden til at købe kortet for sig. Jamen, for xxx da osse. Hvorfor kan de så ikke bare få det kort ud i 7-Eleven og andre banegårdskiosker og lade folk betale med kontanter der.

46
6. september 2014 kl. 20:58
49
7. september 2014 kl. 11:46

@Peter Kyllesbeck

Så har du nok misforstået betydningen anonymt i rejsekortsammenhæng. Det betyder at det kan overdrages/bruges af andre, hvilket personligt ikke kan.

Misforståelsen ligger nok et andet sted.

Der er 3 slags Rejsekort: Personlig, Flex og Anonym.

Flex og Anonym er i princippet det samme, idet det kan bruges af flere personer. Men der er gjort alt for at gøre det besværligt at have et Anonymt:

  • Det er dyrere
  • Det kan kun købes 3 steder vest for Sjælland (Aalborg, Hjørring og Frederikshavn).
  • På Sjælland er det svært at finde et salgssted uden for Ring 3. (Kilde: Rejsekort.dk kort over salgssteder)
  • Der skal være mindst 750 kr på kortet for at krydse Storebælt, selvom dyreste rejse kun koster 451,-.
  • Det er ikke muligt at få refunderet fejlopkrævninger uden at registre sin NemKonto. (Det ville være nærliggende at refundere til selve rejsekortet)
  • Der optjenes mindre rabat.
47
7. september 2014 kl. 09:23

Så har du nok misforstået betydningen anonymt i rejsekortsammenhæng. Det betyder at det kan overdrages/bruges af andre, hvilket personligt ikke kan.

Nu er du endelig inde ved kernen af problemet. Rejsekort A/S sælger et ikke-personligt kort som værende anonymt. Og så gør de alt for, at man ikke kan købe det anonymt.

Det er ikke mig, der misforstår ordet anonymt. Det er Rejsekort A/S, der misbruger det.

Dit personangreb

Siger manden, der kaldte mig paranoid...

50
7. september 2014 kl. 12:21

Nu er du endelig inde ved kernen af problemet. Rejsekort A/S sælger et ikke-personligt kort som værende anonymt. Og så gør de alt for, at man ikke kan købe det anonymt.

Har talt kundeservice på Rejsekort (og anmeldt fejlene på hjemmesiden*) om krav om ID/Legitimation ved køb af Rejsekort anonymt. Svaret:

Der kræves <strong>ikke</strong> legitimation ved køb af anonymt, og hvis der gør, er det en fejl

*Fejl

Tilfreds Peter Stricker?

45
6. september 2014 kl. 16:29

Hvorfor kan de så ikke bare få det kort ud i 7-Eleven og andre banegårdskiosker og lade folk betale med kontanter der.

Hvorfor tror du, at meget bliver overvåget 24/7 ?

Den før anonyme offentlige transport skiftede til registreret offentlig transport her i det nye årtusinde.

Især det at person X bevæge sig fra A til B er ekstremt vitalt for "blå briller", politi og militær. Selv i dit eget hjem stikker man jo snablen ind i form af NemID + logning mm.

Vejtransport (lastbiler) får man inden for få år hægtet på roadpricing, og så mangler man kun privatbilismen via GPS/Gallileo + roadpricing[1], og den har samfundet vel implementeret i fuldt omfang inden for de næste 5-8 år.

Nyd nu de få års frihed som er tilbage i din bil, og indtil din bilkørsel 24/7 bliver registreret og overvåget.

NB! Årsager til registrering/overvågning er helt andre end de officielle begrundelser - 100% politisk salgsgas :) Make no mistake - there are two classes of people in The Queens country, the rulers and the ruled.

Trængselskommisionen ..http://www.trm.dk/~/media/Files/Publication/2013/Tr%C3%A6ngselskommissionen/Baggrundsmateriale%20til%20offentligg%C3%B8relse/arbejdsgrupperapporter%20sep13/Bilag%203.pdf

20
4. september 2014 kl. 15:33

Ved at bruge bank eller kreditkort er kortet ikke anonymt mere, pengene er fuldt sporbare. Billetkontore er en vittighed og lige så nemme at finde som en ærlig politker. DSB vil når den sidste runde nedskæringer er gennemført have 4 !! billetkontore tilbage i landet. og det nordligeste er Aarhus.

Rejsekortet er ikke udviklet til anden form en bytransport, der er så mange mangler når du bruger regional busser at det i bedste fald er ganske besværligt at undgå det giver kø og forsinkelser. Men hvad folkene bag skriveborene er glade efter endt arbejdsdag når de går ned i parkeringskælderen og henter deres bil for at tage hjem.

18
4. september 2014 kl. 15:25

@Kim Jensen: Det passer jo simpelthen ikke! Der er et "anonymt" rejsekort der kan købes uden at du registreres eller forbinder det til en kort. Du forudbetaler f.eks. m. bank/kreditkort i automaterne eller kontant på nogle af de få billetkontorer. Det er måske ikke let men det er bare ikke rigtigt det du siger!</p>
<p><a href="http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/voksen/rejsekort-anonymt.aspx">h…;

Klippekortet kunne købes & bruges overalt. Anonymt rejsekort kan kun købes & optankes på udvalgte steder (tænk at mine forældre er så frække ikke at bo ved siden af et sådant sted).

Når man kun rejser med det offentlige i Danmark nogle få gang om året, så finder jeg ikke at dette er en brugbar løsning.

Nuvel, jeg kan da godt forstå det økonomiske i det nye system - det gamle klippekort system var immervæk for ustabilt og havde alt for mange nedbrud, og så var der jo problemet med alle de bukkede klippekort!

/Kim

19
4. september 2014 kl. 15:30

@Kim, du kan også tanke op i de "store" automater der så vidt jeg ved står mindst 1 af på hver perron. Men jeg medgiver at det ikke er helt så let som med et personligt rejsekort med optankning. Jeg synes du overproblematisere det (som mange andre på disse sider gør). Det kan være det er "sjovere" men det er bare ikke sandheden. Glasset er i hvert fald halvt tomt (i bedste fald).

Mht klippekortet tror jeg at forfalskninger er det helt store problem.

32
5. september 2014 kl. 08:37

Mht klippekortet tror jeg at forfalskninger er det helt store problem

Den var ny. Det har jeg aldrig hørt om før. Det er da ikke umuligt, men åbenbart ikke så alvorligt at det har nået pressen.

Det er værd at notere sig at driftsomkostningerne til rejsekortet er højere end til klippekortene, som nok også ville være mere stabile, hvis ikke man havde syltet vedligeholdelsen på det seneste.

Så jeg tror der gælder det samme for klippekortsnyd, som for resten af denne farce: Millimeterretfærdighed kan købes for dyrt.

25
4. september 2014 kl. 17:50

Men jeg medgiver at det ikke er helt så let

Hvis man kigger på alle de artikler, undersøgelser, klager, o.s.v. der har været omkring Rejsekortet, så burde det være indlysende at der er problemer med det. Hvorfor skal man så trække det ned over hovedet på folk ?

Rejsekortet er en teknisk, økonomisk og forbrugermæssig fiasko. Men ingen vil indrømme det, da de har smidt alt for mange millioner efter det!

Jeg synes du overproblematisere det

Gør jeg ?

Kig på mængden af problemer som folk fortæller om. Antallet af problemer der har været anerkendt, også af Rejsekortet. Faktisk, så undervurderer du det.

Mht klippekortet tror jeg at forfalskninger er det helt store problem.

Så fremfor at prøve at løse et mindre teknisk problem, så opfinder man noget nyt og smider millioner og atter millioner efter det! Jeg kan ikke lade være, men nogen gange har jeg den fornemmelse at Danmark & Danskerne generelt elsker at genopfinde alting, man vil da ihverttilfælde ikke forsøge at lære af erfaringer fra andre lande!

Jeg rejser måske med toget 4-5 gange om året i Danmark, Billetter/Klippekort er derfor den nemmeste løsning for mig - men den løsning er også snart passé! Hvorfor skal jeg tvinges til at købe et kort til 80Kr + et minimums beløb på kortet, for at foretage en rejse der koster 40Kr ?

/Kim

9
4. september 2014 kl. 12:42

Jeg forstår ikke det meste af kritikken som rejsekorte får, jeg har selv brugt det længe efterhånden, og de først 3 måneder var det primær at glemme at stemple ud som var problemet at huske .. nu er problemet at husk om jeg nu har stemple ind da jeg gør det så automatisk at jeg ofte ikke kan huske det... men 99 % af gangene har gjort det, har nogen gang hvis der var tid til at gået ud og tjekke det. ville være dejlig hvis jeg kunne se om jeg havde stemple ind, når jeg ikke kan huske om jeg har , men ellers har jeg ingen problemer... bruger det som pendler kort til arbejde og får jo store rabatter på de andre rejse da jeg rejse så meget

11
4. september 2014 kl. 13:34

nu er problemet at husk om jeg nu har stemple ind da jeg gør det så automatisk at jeg ofte ikke kan huske det.

Allerede du på rette vej. Det kan og skal ikke være din opgave at huske på om du har checket in og ud. Hvis det virkeligt var så vigtigt skulle billettøren sikre sig at :

  1. Du vidste om du havde checket ud eller ind. Denne rejse status er fuldstændig udeladt i designet. Man kunne f.eks have en LED felt (eller lign.) som kunne inverteres ved status ud/ind.

  2. Påtaget sig ansvaret. Det er imidlertid ikke sket da det er dig der har bevisbyrden for billettering. En bevisbyrde som du for øvrigt ikke på nogen som helst måde kan komme til at løfte, da informationerne ikke er til stade.

8
4. september 2014 kl. 12:25

Til Metroexpres udtaler selskabet at flertallet af brugerne er tilfredse med rejsekortet, og at det ikke betyder noget at afskaffe klippekortet til Oktober. Begge dele er jo løgn! Man afskaffer klippekortet, så der ikke er et billigt alternativ til rejsekortet! Hvis rejsekortet havde været så fantastisk, som selskabet hævder, havde det ikke været nødvendigt med tvang for at få alle folk med. Der er ingen, der får mig over på dette ugennemsigtige og bureaukratiske rejsekort blackboxsystem med bøderegn og vanskeligheder ved optankning og kontoændringer osv., så betaler jeg hellere en billet. Forbrugerombudsmandens krav hjælper kun lidt, han skulle i stedet sikre at rejsekortet ikke bliver et monopol og klippekort bevares. Jeg vil ihvertfald gerne vide, hvad rejsen koster på forhånd!

7
4. september 2014 kl. 11:48

Og i forbindelse med check ud ville det være en fordel hvis kvittering på skærmen var der så lang tid at man kan nå at læse den!

6
4. september 2014 kl. 11:47

Og for os der har månedskort vil det være en fordel hvis man kan checke ud/ind ombord på tog når man passerer grænsen for månedskortets zoner. Samme som man kan i bussen!

22
4. september 2014 kl. 15:43

Og for os der har månedskort vil det være en fordel hvis man kan checke ud/ind ombord på tog når man passerer grænsen for månedskortets zoner.
Samme som man kan i bussen!

Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor månedskortholdere skal tænke over hvor de tjekker ind og ud. Systemet skulle jo være smart. Så hvis du eks. har zone 1 og 2 på dit månedskort, burde du kunne tjekke ind i zone 1 og ud i zone 43, hvorefter du kun betaler for 32 og 43 - og ikke for zone 1 og 2 (eks. på zoner i Hovedstaden).