Offentlige myndigheder i flere europæiske lande har modtaget henvendelser fra orbrugerorganisationer, der klager over Googles tracking-metoder. Blandt landene er Norge, Sverige, Grækenland, Tjekkiet og Slovenien.
Det skriver Reuters.
Ifølge den samlede europæiske forbrugerorganisation BEUC benytter Google sig af ufine metoder, der opfordrer brugere til at slå tracking af enten lokationshistorik eller internetaktivitet til på deres enheder.
»Disse fremgangsmåder er unfair, og forbrugerne efterlades i mørket i forhold til, hvad deres personlige data bruges til,« siger BEUC på vegne af de europæiske forbrugerorganisationer.
Ifølge BEUC handler Google i strid med GDPR, fordi Google ikke oplyser en gyldig grund til at bruge de indsamlede data. Desuden peger organisationen på, at der ikke gives et frit valg til samtykke med den nuværende procedure.
På anklagerne svarer Google, at »tracking af lokation som standard er slået fra. Det er desuden muligt for brugere at redigere eller slette din historik på ethvert tidspunkt. Hvis lokationshistorik er slået til, vil det være med til at forbedre brugeroplevelsen«.
»Hvis brugere sætter trackingen på pause, sørger vi for at meddele, at vi muligvis stadig indsamler og benytter os af lokationsdata til at forbedre Google-oplevelsen - dette kommer an på den enkelte telefonmodel og applikationsinstillingerne,« siger en talsperson fra Google til Reuters.
Google er allerede sagsøgt i USA for at tracke brugeres placering, uanset hvilket privatlivsindstillinger der er valgt på deres telefoner.