Folketingspolitikere vil presse KMD til at udlevere hemmelige priser

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
KMD skal nu bevise, at Kombit er en konkurrent, hvis KMD vil holde sine priser for sig selv. Det mener flere folketingspolitikere.

KMD nægter at udlevere dokumentation for priser og ydelser til kommunernes fælles it-indkøbscentral, Kombit. Men nu vil flere folketingspolitikere lægge pres på KMD for at få virksomheden til at udlevere tallene til kommunerne. Det skriver nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Læs også: KMD afviser at udlevere nøgletal om priser til Kombit

KMD begrunder hemmelighedskræmmeriet med, at Kombit er en konkurrent, og det derfor strider mod loven at udlevere priserne.

Det er kommunerne godt trætte af, da de skal bruge tallene til at sammenligne priser, når de ydelser, KMD varetager, skal overgå til Udbetaling Danmark.

Nu mener Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, at KMD skal bevise, at Kombit er en konkurrent.

»Jeg har fulgt sagen nøje. Jeg har den klare holdning, at der skal være fuldt indblik i prissammensætningen på monopolområdet. Når KMD laver så voldsom en anklage, som de gør mod Kombit, og siger, at de er en konkurrent, og at KL og Kombit og alle andre rundt om siger, at det er de ikke, så ligger bolden efterhånden på KMD’s bane. Hvis de vil fastholde det argument, så må de komme med nogle tungere beviser. Jeg synes, vi nu er kommet i en situation, hvor KMD må rykke frem med lidt mere. Ellers har de en meget dårlig sag, og man får en mistanke om, selv om jeg er en af dem, der har været mest large over for KMD, at de bare bruger det som en dårlig undskyldning,« siger Michael Aastrup Jensen til Danske Kommuner.

Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, er enig.

»Vi er nødt til at have den her gennemsigtighed. Og det må vi hjælpe kommunerne med at få. Det kan ikke passe, at kommunerne sidder og ikke ved, om de betaler overpris. Når kommuner siger, at der er et problem her, så er jeg nødt til at lytte til det,« siger Trine Bramsen til Danske Kommuner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Asger Hyldgård

Priserne har kommunerne vel i forvejen. Det er da dem der bestiller arbejdet fra KMD og dem der betaler regningen.
Hvis jeg vil analysere prisen fra mit autoværksted, kan jeg da bare sammenholde den aftale jeg har indgået med dem med regningen - så bør prisen for timer mv. fremgå ganske klart.
Hvis det ikke er tilfældet må kommunerne stramme op på kravene til fakturaer fra KMD, så det er reelle oplysninger der fremgår af faktureringen - ellers udebliver betalingen. Det plejer at virke!
Når jeg normalt ringer til en leverandør og beder om en retvisende beskrivelse på fakturaen, for at kunne anvise den til betaling - ja så kommer den ofte ret hurtigt... Det er bemærkelsesværdigt så hurtigt leverandører kan reagere, når det handler om at økonomiafdelingen gerne vil have pengene i kassen :-)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017