Folketinget dropper Flash-baseret videoplatform

Folketinget skal finde en ny videoplatform til deres hjemmeside. Det er nu sendt i udbud.

For at kunne streame møder og debatter i Folketinget på flere forskellige enheder vil Tinget nu have en anden løsning end den nuværende Flash-player-baserede videoplatform. Tjenesten er netop sendt i udbud, så danskerne fremover kan følge med i, hvad der sker i Folketinget, både via computer og mobil, skriver Folketinget i et udbud.

Siden 2009 har alle med adgang til nettet og Flash kunnet streame for eksempel samråd og møder både direkte og on demand.

Læs også: Det skal du lige være opmærksom på, inden du begynder på en moderne Android-app

Folketinget har for nylig fået nyt responsivt design, og den nye player skal passe dertil. Derudover skal den kunne indhente samtlige af de optagelser, der ligger siden 2009, og integrere dem, således at man stadig vil kunne se dem fra den nye player. Playeren skal desuden kunne spole samt optage med realtid.

Læs også: Rapport: 53 procent af virksomheders Flash-installationer er forældede og usikre

Ifølge udbudsdetaljerne er der et budget på 3,5 millioner kroner uden moms.

Fristen for at byde er 12. juli denne sommer.

Vil du læse mere om udbuddet, kan du finde oplysningerne her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tom Paamand

Folketingets web kører bare. Der har helt sikkert været problemer undervejs, men sitet har undgået den sædvanlige hørm af uigennemtænkt offentlig IT, eller for hurtige skift efter tidsånden. Desuden har deres webmastre altid været kvikke til at reagere konstruktivt på henvendelser, så fx systemets gamle websider fortsat er nemt tilgængelige. Nogen burde lære af dette gode eksempel!

  • 2
  • 0
Adam Sjøgren

Allerede for 10 år siden indgik det i DRs servicekontrakt:

» DR skal hurtigst muligt i kontraktperioden i lyset af de teknologiske muligheder anvende åbne standarder med henblik på generel tilgængelighed for alle brugere til DRs on-line-virksomhed. «

...

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere