Folketingets retsudvalg vil have Edward Snowden til Danmark

Overvågning og datasikkerhed er kommet på dagsordenen, og retsudvalget vil have Edwards Snowdens stemme med i den danske debat.

Folketingets retsudvalg har fået øjnene op for udfordringerne med datasikkerhed og overvågning og vil have gang i en grundig debat på dansk grund.

En vigtig brik i den sammenhæng bliver whistlebloweren Edward Snowden, der i øjeblikket er i eksil i Ruland, og som Folketingets retsudvalg vil have med til en høring, skriver mx.dk.

Læs også: LA vil have Snowden-anklager om overvågning undersøgt til bunds

Hvis omstændighederne tillader det i egen høje person, men hvis det anspændte forhold til Rusland kommer i vejen, da eventuelt på en link-forbindelse a la den, man kunne se til europarådsmødet i Strasbourg i april.

Socialdemokraternes Jeppe Bruus, Venstres Karsten Lauritzen og Enhedslistens Pernille Skipper arbejder på en invitation, og sidstnævnte fortæller, at man har været i kontakt med Snowdens advokat.

Tidligere har politisk asyl til Edward Snowden forgæves været diskuteret, og musiker og internet-aktivist Peter Kofod har efterlyst en whistleblowerordning, der ville beskytte folk som Edvard Snowden, som lækkede oplysninger i offentlighedens interesse.

Læs også: Snowden: Jeg efterlod spor på NSA's netværk for vise dem mine intentioner

Den kommende invitation til Edward Snowden falder sammen med, at Enhedslisten i et beslutningsforslag vil have regeringen til at forbyde masseovervågning og indirekte tage stilling til, hvorvidt der fra statens side foregår masseovervågning i Danmark, skriver Information.

Forslaget kommer, efter at netop Edward Snowden fik belyst, hvordan transatlantiske fiberkabler knyttede nationale efterretningstjenester sammen i et spind af rets- og gennemsigtigheds-undvigende overvågning på kryds og tværs af landegrænser og lovgivninger.

I kølvandet på afsløringen ville Nicolai Wammen (S) ikke tilkendegive, om data om danskere opsamlet med danske fiberkabler blev udleveret til den amerikanske efterretningstjeneste NSA i et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste, og har i en række folketingssvar afvist at fortælle, om det er lovligt.

Edward Snowden fik i begyndelsen af august forlænget sin opholdstilladelse i Rusland med tre år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Christian Nobel

Er det ikke en kende naivt at tro at man kan få Snowdon til Danmark?

Og det er nok næppe det anspændte forhold til Rusland der er problemet, men Danmarks underdanighed over for USA, således at der ikke er nogen sikring mod, at det første der sker når Snowdon står på dansk jord er at han bliver overflyttet til et fly fra Air Guantanomo.

Bortset fra det, så klinger det hult at:

"Folketingets retsudvalg har fået øjnene op for udfordringerne med datasikkerhed og overvågning og vil have gang i en grundig debat på dansk grund."

Alt dette er der blevet tordnet imod igennem mange år, bla. her på Version2, så at de "har fået øjnene op" er jo nærmest tragikomisk - de kunne jo starte med at pløje de sidste 5 års debatter igennem, så ville de få en meget god forståelse for hvor skoen trykker.

 • 32
 • 2
Jesper Lund

Hvad ville Edward Snowden få ud af at rejse til Danmark?

Han kan deltage på et videolink, ligesom ved høringen i Europaparlamentet. Der kom væsentlige detaljer frem i den forbindelse, f.eks. den europæiske bazar for aflytning, hvor Danmark (FE) aflytter tyskere, og Tyskland (BND) aflytter danskere, hvorefter både FE og BND "deler" materialet med NSA. http://gigaom.com/2014/03/07/edward-snowden-gives-testimony-to-european-...

 • 20
 • 0
Jacob Mathiasen

at man vil have Snowden til Danmark. Så kan vi lefle lidt for vores ejer ved at udlevere ham.

Danmark er jo ikke til at stole på - det så man da Kineserne kom forbi: Skide være med ytringsfrihed og anstændighed - folk skulle bare jordes og ydmyges for at vi ikke risikerede at fornærme en Kinesisk psykopat. Det kunne jo skade vores økonomi.

Og Danskerne selv bliver konstant undertrykt af lovgivning, der rækker langt ind i privatlivets sfære og for den sags skyld overtræder menneskerettighederne. - For at forbrede vores økonomi - igen.

Og vi har også udleveret personer til tortue og mishandling. Indført terrorlovgivning, som er rettet mod befolkningen og ingen effekt har på terror.

Jeg ville aldrig - ALDRIG stole på et land, som Danmark, hvis USA havde nogen interesse i mig.

 • 20
 • 1
Finn Christensen

Er det ikke en kende naivt at tro at man kan få Snowdon til Danmark?

Jo men Jeppe Bruus(S), Venstres Karsten Lauritzen og Enhedslistens Pernille Skipper vil genvælges, og støjer for at komme i medierne.

En gratis omgang som studentmedhjælper Christian Bartels hoppe på, da vores 'udleveringsaftale' og andre 'hemmelige ....' med US sørger for at Edwards Snowdens aldrig kommer ..http://www.b.dk/verden/usa-dropper-bistand-til-lande-uden-udleveringsaftale

 • 6
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere