Folketinget videresendte personoplysninger på politikere ved en fejl

Illustration: Folketinget TV
184 tidligere og aktuelle politikere fik ved en fejl sendt navne, CPR-numre og information om kontingentindbetalinger videre til andre partiers sekretariater. Oplysningerne er ikke nået ud til offentligheden.

En fejl hos Folketingets administration har resulteret i, at personlige oplysninger på 184 tidligere og nuværende politikere er havnet de forkerte steder. Navne, CPR-numre og kontingentindbetalinger på de enkelte politikere er via Folketingets administration havnet hos andre partiers sekretariater. Det skriver Berlingske på baggrund af oplysninger fra Folketingets administration. Artiklen er bag en betalingsmur.

»Vores Databeskyttelsesrådgiver vurderer, at videregivelsen har medført et tab af kontrol med dine personoplysninger i strid med de databeskyttelsesretlige regler. Jeg beklager den risiko, du har været udsat for,« skriver Folketingets administration i en henvendelse til de berørte politikere.

Personalechef hos Folketingets administration fortæller, at hændelsen skyldes en menneskelig fejl, hvor en medarbejder kom til at vedhæfte flere sekretariater i samme mail, da man skulle udsende kontingentlister.

Læs også: Regeringen foreslår massivt øget overvågning af danskerne

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Erik Andersen

Der er nok ikke sket den store skade. De, som ud over balademagere kunne tænke sig at skade politikere eller Danmark, har allerede disse oplysninger og meget mere.

Der er intet i National strategi for cyber- og informationssikkerhed, der forhindre en organisation med tilstrækkelige ressoucer at være med på en lytter.

Det er naivt at tro, at ikke al kommunikation er aflyttet.

 • 6
 • 0
Kenn Nielsen

Jeg kan se at de berørte personer, faktisk får en tilkendegivelse af at deres persondata betragtes som udenfor kontrol.

»Vores Databeskyttelsesrådgiver vurderer, at videregivelsen har medført et tab af kontrol med dine personoplysninger i strid med de databeskyttelsesretlige regler. Jeg beklager den risiko, du har været udsat for,« skriver Folketingets administration i en henvendelse til de berørte politikere.

Da det drejer sig om vor elite, anser jeg meddelelsen som værende et nøgleargument for hurtigt og uden diskussion, at få eftergivet gæld optaget vha. identitetstyveri, få nyt CPR nummer, osv. helt uden "tovtrækkeri" med diverse myndigheder.

Måske man skal kræve at dét ordvalg indgår, når man bliver underrettet om datalæk ??

K

 • 5
 • 0
Jan Heisterberg

Mange andre er sikkert mindst lige så hurtige på fingrene som jeg.

Hvis der kom en advarsel om "potentielt personlit indhold", så kunne afsender tænke sig om een gang til.

Måske burde sådant indhold ikke sendes som almindelig e-mail ?
Personligt er jeg ikke paranoid på det punkt, men offentlige myndigheder er vel forpligtet til at bruge sikker e-mail ? Og når det er tilfældet, så skal den udgående e-mail stoppes.

De myndigheder jeg kommunikerer med (hospitaler, kommune) skriver tydeligt, at "sikker e-mail" skal benyttes når e.g. CPR-numre medsendes.

Hvis et sekretariat, som beskrevet, har flere forskellige lister, så vil den omtalte løsning ikke forhindre distribution til de forkerte (flere lister til alle, istedet for een liste til hver).
Virkelig følsom information kan jo også password beskyttes; det giver en simpel og måske tilstrækkelig beskyttelse mod at benytte / se "hinandens" lister.
Der er flere måder, men fælles for dem alle er, at det kræver mere indsats, men det kan være nødvendig eller ønskelig.

 • 0
 • 0
Anne-Marie Krogsbøll

Sikke en grim sag. og der peges direkte på årsagen til, at der kommer flere og flere af den slags: Umådeholden digitalisering!

Vejen frem er analogisering af særligt følsomme områder...

(Men hvem var egentligt den tiltænkte modtager i denne sag?)

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere