Folketinget fik 30.000 mails i timen under grinde-storm

30. juli 2015 kl. 15:386
Folketinget fik 30.000 mails i timen under grinde-storm
Illustration: Folketinget.
En opfordring til at skrive til Folketingets 179 medlemmer for at protestere mod færøsk jagt på grindehvaler førte til en flod af mails.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Miljøorganisationen Sea Shepherd opfordrede til at sende en protest mod grindefangst via e-mail til samtlige 179 medlemmer af Folketinget. Den opfordring blev spredt via sociale medier, og det har kunnet mærkes på mailsystemet hos Folketinget, skriver Jyllands-Posten.

Op mod 30.000 mails pr. time eller en halv million om dagen er havnet i indbakkerne hos politikerne og har tvunget Folketingets it-afdeling til at prøve at filtrere de mange mails fra.

»Det, vi kan hjælpe medlemmerne med, er at få mailsystemet til at sortere de mange mails, så de bliver lettere at overskue for det enkelte medlem. Vi beder mailsystemet automatisk tjekke emnefeltet for begreber, der har med sagen at gøre, og mails, der for eksempel indeholder ordet 'hval', flyttes til en særlig folder. Men vi sletter ikke noget,« siger it-chef Ole Søndergaard fra Folketingets it-afdeling til Jyllands-Posten.

It-afdelingen har også tidligere på ugen advaret medlemmerne - via e-mail - om, at systemet kunne risikere at blive påvirket, hvis mailstormen tog til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

E-mail-protesterne er en reaktion på den årlige fangst af grindehvaler, som foregår på Færøerne og giver anledning til meget dramatiske billeder, når hvalerne slagtes i fjordene.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
1. august 2015 kl. 14:24

Det vil siges at vores politikere fik lidt at lave, det var da godt, det er ellers ikke noget de gør så tit. Go Sea Shepherd og aktivister. Det er ynkeligt at vi stadig har en lovgivning der siger vi skal beskytte så outdated (så kaldt) traditioner som grinde, ynkeligt at have både vores flåde og politi til sådanne opgaver. En skamplet og ekstremt ynkeligt af Danmark. Utroligt ynkeligt, men ser ud til at det er den stil vi køre her i DK for tiden. Sørgeligt.

1
31. juli 2015 kl. 08:22

Skal vi så også have tusindvis af mails til politikerne når vi slagter masser af ænder lige inden jul? Det er jo også en tradition.

2
31. juli 2015 kl. 08:57

Nae, det er mere traditionel dyremishandling, det er ok (Ironi kan forekomme fra start til slut)

4
31. juli 2015 kl. 13:45

Sandt, men køer og grise er pattedyr, og slagtes i større tal, dagligt. Ærligt, jeg finder Sea Shepheard ynkelige, og frygtelig populistiske.

6
3. august 2015 kl. 00:26

Sandt, men køer og grise er pattedyr, og slagtes i større tal, dagligt. Ærligt, jeg finder Sea Shepheard ynkelige, og frygtelig populistiske.

Logik for burhøns: Hvis JH mener, at Sea Shepherd er populistisk, fordi de fremhæver en sag, der ikke er anderledes end hverdagens handlinger: Så siger det ingenting om hvor vidt JH mener, at Sea Shepherd har ret i at grinde-drab er forfærdeligt eller ej.

Det er lidt underligt, men ikke helt unormalt, at folk gemmer sig bag en tvetydig kritik af andres indsats for at fremme en sag og dermed undgår sagens indhold. Nu begår jeg lige en logisk kortslutning ved ikke selv at snakke om sagen med grindedrabene... men bær over :)

Her er nogle mulige tolkninger.....

 1. Jens Holm synes at grinde-drab er OK og at de øvrige "normale" praksisser er OK

  => JH er i sin fulde ret til at være uenig i Sea Sherpherds indsats og kan være lige glad med om det er populistisk eller ej, fordi hvis de kampagnerede mod svinetransporter, ville det være det samme. "I kan sige hvad I vil, men I skal fandme ikke komme rendende her og være populistiske" er det umiddelbare udsagn, men afvejningen af det populistiske element afhænger fuldstændig af JHs forståelse af, hvad der er op og ned.

 2. Jens Holm synes, at grinde-drab ikke er OK li'som alle øvrige normale praksisser. Jens Holm synes ikke at Sea Shepherd er OK, fordi de ikke fremhæver øvrige normale praksisser og dermed kan være med til at fjerne fokus eller måske sågar sidder og æder gris inde bag det sorte skrog. (Jeg tror det er her, vi er)

  => Jens Holm skal for at gøre sin kritik af Sea Shepherd relevant som minimum pege på nogen, der gør en bedre indsats for at fremme sit synspunkt, dvs. øvrige slagtedyrs vilkår. Ellers risikerer Jens Holm at begå samme "ukonstruktive" fejl som han kritiserer Sea Sherpherd for at begå i deres interaktion med den offentlige sfære, nemlig at mangle substans men blot at forsøge at få opmærksomhed.

  Noget er bedre end intet: Hvis du mener, at man kun gennem en holistisk og perfekt indsats må påberåbe sig dyrs velfærd, så vil virkeligheden vise, at det er en noget nær umulig opgave. Hele Greenpeace' eksistens viser meget godt, at medievirkeligheden har formet NGOens midler på en måde, der er nem at kritisere... men hvis vi kigger efter alternativer, der har mere indflydelse, kommer vi til at kigge langt. Og hvis vi tænker lidt over det, ja, så er medie-strategiske indsatser som dem vi ser i Greenpeace' og Sea Shepherds mere en konsekvens af sit miljø... haha... måske derfor de hedder miljøorganisationer.

  Men JH har heller ikke noget belæg for at sige, hvad Sea Shepherd mener om øvrige dyrevelfærd -- man kan jo kun lave et gæt:

  Jeg tror sgu ikke, at folkene inde i Sea Shepherd synes haleklipning eller svinetransporter til Rusland er OK... eller vores 30 mio. svin. Det er bare et gæt.... men det virker ret oplagt, som om at Lille Per nok også ville anticipere det.

 3. Jens Holm synes at grinde-drab er OK men at øvrige normale forhold er forfærdelige.

  => Jens Holm er inkonsistent. Man kan ikke ignorere noget, man er velvidende om. Idet vi er gjort bekendte med grinde-drabenes omstændigheder, er vi også forpligtede til at tage stilling.. vi kan i hvert fald ikke modsige nogen, der har en holdning til noget, vi nægter at sætte os ind i... sådan fungerer viden.

  Hvis JH virkelig argumenterede for, at grindedrab var OK, ville han nok heller ikke kritisere Sea Shepherd for populisme men sikkert starte et andet sted.

 4. Jens Holm synes grinde-drab ikke er OK men at "normal" praksis er ok.

  => Det er modsigende, hvad JH har sagt, så det behøver vi ikke skrive om... så falder hele ideen om at Sea Shepherd er populistisk jo til jorden.

Garh, nu ved jeg ikke, om der er flere cases at redegøre for..... nat nat og tl;dr forresten :)