Folketinget får tværpolitisk it-forum

30. marts 2016 kl. 13:521
Folketinget får tværpolitisk it-forum
Illustration: Folketinget TV.
Folketingets it-ordførere har dannet ny tværpolitisk gruppe, der skal diskutere ambitioner for Danmarks it-politik.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er i dag intet formelt it-udvalg i Folketinget, hvor it-politikere kan drøfte it-politiske emner som sessionslogning og Digital Post. Og det vil ordførerne nu lave om på.

Et nyt tværpolitisk forum, skal skabe en ‘fornyet politisk dagsorden på området’, skriver it-ordfører for Alternativet, René Gade, på Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet med gruppen er ifølge politikeren at arbejde med ambitioner, værdier og visioner for Danmarks digitalisering og it-politiske fremtid. Hver måned skal ordførerne mødes på Christiansborg eller på ‘en it-relevant lokation’ og eventuelt inddrage eksterne oplægsholdere til at give noget ekstra perspektiv på debatten.

Gruppen debuterer allerede i dag med et møde hos FTF, der skal handle om rapporten ‘Danmark - Det mest digitale land i verden’, som 27 organisationer sidste år gik sammen om at skrive.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. marts 2016 kl. 13:00

Godt initiativ. Men det ville være endnu bedre at oprette et formelt IT-udvalg og et nationalt uafhængigt cybersikkerheds råd på strategisk niveau i et "Privat-Public-Partnership", ligesom i andre lande vi normalt sammenligner os med. I Danmark er der alt for mange instanser der arbejder fragmenteret og ukoordineret såvel i det offentlige som i det private. Og ingen gør det på et strategiske niveau.