Folkeskole-it for 1.500 millioner: e-bøger, skabe, stikkontakter og wifi

4 kommentarer.  Hop til debatten
Regeringen vil smide en halv milliard kroner efter folkeskolerne for at fremme it. Kommunerne lægger yderligere en milliard i puljen.
23. august 2011 kl. 06:59
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som et led i digitaliseringsstrategien vil regeringen booste it i folkeskolerne med halvanden milliard kroner. En halv milliard skal komme fra staten, og for at de penge ikke bare glider ud i sandet, har kommunerne forpligtet sig til at smide yderligere en milliard i puljen.

De 500 millioner kroner, som staten sponsorerer, skal rette sig mod at få udbredt de digitale læremidler på skolerne. Blandt andet skal pengene understøtte en digital tilgang til noget, de fleste af os har haft en analog tilgang til:

»Pengene skal blandt andet gøre det billigere at anskaffe digitale bøger frem for bøger af papir. Nogle af de digitale midler er mere kostbare og derfor dyrere. Det skal pengene være med til at hjælpe til med,« siger Lars Frelle-Petersen, vicedirektør i Økonomistyrelsen og digitaliseringschef for staten, til Version2.

Den milliard, kommunerne selv poster i projektet, skal gå til at sikre, at midlerne fra staten ikke forsvinder ud i den blå luft. Derfor skal pengene gå til at understøtte nogle af de ting, som regeringens midler finansierer. Som en del af digitaliseringen af folkeskolen skal der nemlig bruges nogle midler på infrastruktur i folkeskolerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noget af det, de mange penge fra kommunerne skal bruges til, er eksempelvis at opstille aflåselige skabe i omklædningsrummene i gymnastik, installere tilstrækkelig strømforsyning og stikkontakter samt trådløse netværk.

Ifølge Lars Frelle-Petersen skal skabene sikre, at eleverne kan have deres computere, tavlecomputere og smartphones med i skole og låse dem sikkert inde, når de har idræt. Det forbedrede elnet skal sikre, at propperne ikke springer, når en hel klasse tilslutter deres bærbare computere. Sidst skal forbedrede trådløse netværk sørge for, at flere hundrede elever kan logge på samtidig.

Undervisningsministeriet vil ikke udtale sig om, hvad midlerne skal bruges til, da embedsmændenes forskellige forslag i øjeblikket er til godkendelse hos undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V).

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
24. august 2011 kl. 20:38

Hvorfor skal Folkeskolerne have iPad, og hvorfor skal politikerne have iPhones? Jeg har sjældent set en undersøgelse per mail skrive dette "Deltag i undersøgelsen og deltag i lodtrækningen om en Nokia C9", - det er (næsten) altid i-devices der udloves, give-away-day, ønskes om eller nævnes i radioavisen i faktisk meget seriøse udsendelser: "hej Brian, jeg har lige på min iPad på politiken.dk læst en eller anden nyhed. Prøv lige at søge efter "breaking news" på din Mac." Jeg undskylder meget på forhånd, men jeg forstår godt, at Frankrig forbød ved lov at nævne Facebook i nyheder andet end i aktierelaterede sammenhænge, - det er faktisk skjult reklame.

3
23. august 2011 kl. 12:43

Det vigtigste er alle tablets og computere på skoler og biblioteker kan læse tekster i epub, og det mest kostbare er nok at oprette sikre og hurtige internetforbindelser overalt. En ebog uden en sikker email er ingen bog.

1
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den tir, 08/23/2011 - 08:40

Hvad med uddannelse til laerene i alle disse nye dejlige digitale tiltag?

Ellers er det kun eleverne der faar glaede af dem.

Hvis dette skal vaere en vinding for skolen og eleverne skal laerene ogsaa laere at bruge alle disse tiltag. Ellers ender det som man hoere om smartboards, hvor godt nok har klassen et smart board, men laeren benytter det som en gammeldags tavle.

Jeg syntes det er fantastisk med disse tiltag, og glaeder mig til den dag at jeg kan sende et barn i skole, og ved at evt. lektier kommer til at ligge online, hvis de ikke allerede ligger online inden barnet kommer i skole, samt nemmere mulighed for at hjaelpe mit barn med lektierne, fordi man er op paa beatet med hvad der sker.

2
23. august 2011 kl. 12:02

Hej David Det er ikke fremtid. Mit barnebarn går på Bredstrup-Pjedsted Skole. Her forgår al undervisning på ipad2. Hver elev har en udleveret. Og ja det ser ud som om lærerne har styr på det.