Folkene bag Raspberry Pi frigiver eget OS til gængse computere

23. december 2016 kl. 10:152
Skaberne af Raspberry Pi har lavet en udgave af deres grafiske front-end til almindelige computere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En udgave til PC og Mac-hardware af det grafiske Pixel-styresystem, oprindeligt lavet til Raspberry Pi, har set dagens lys. Det beretter BBC på baggrund af et blogindlæg fra medskaber af Raspberry Pi Eben Upton.

Så nu kan brugere, der er vant til at arbejde i Raspberry Pi-systemet få dem samme oplevelse på tværs af enheder, fremgår det.

Upton fortæller, at skolebørn med Pixel til PC og Mac på den måde kan få hjælp til at overføre deres Raspberry Pi-projekter til de traditionelle desktop-computere, hvor arbejdet kan fortsætte.

Pi-udgaven af Pixel og den version, der er målrettet de større computere anvender således den samme produktions-software og de samme programmeringsværktøjer i præcist det samme desktop-miljø, påpeger Upton i indlægget.

Styresystemet kan også køre på ældre pc'er

Han fortæller videre, at der på den måde ikke er nogen indlæringskurve, og det er ikke nødvendigt med tilpasninger for at få projekter til at køre på de forskellige enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Upton meddeler desuden, at eftersom kernesoftwaren bag Pixel er baseret på en relativ gammel computerarkitektur, så burde operativsystemet også kunne gøre på ældre computere.

Pixel til PC/Mac er dog stadig på det eksperimentelle stadie, så der kan være nogle bugs og andre problemer, som bevirker, at det ikke kører helt godt på alle maskiner, oplyser Upton.

Pixel blev første gang frigivet til Raspberry Pi i september i år. Det baserer sig på Linux-distributionen Debian.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. december 2016 kl. 20:36

PIXEL er langt fra et "eget" operativsystem, men er der i mod endnu et desktop environment til Linux. Distributionen hedder da også: PIXEL+Debian Linux, hvor PIXEL står for: Pi Improved Xwindows Environment, Lightweight og Debian er Debian 8.6 (Jessie).