Folkefest for spareivrige: Shopamok med dankortet bliver op til 50 øre billigere

31. januar 2013 kl. 15:132
Det bliver fremover i snit 17 procent billigere at betale med Dankort, hvis man køber for mellem 100 og 500 kroner i netbutikker. Nets er nemlig blevet tvunget til at sænke prisen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens det altid har været gratis for forbrugerne at svinge Dankortet i fysiske butikker, betaler man et gebyr for at betale med sit Dankort i netbutikker.

Men prisen – der starter ved 70 øre – bliver nu sænket på nogle områder. Det skriver Nets, som dog ikke gennemfører prisændringerne af ren barmhjertighed med danskerne. Firmaet, der udover Dankortet også driver NemID, er nemlig blevet pålagt at sætte prisen ned fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

De lavere priser, der træder i kraft den 1. februar, rammer kun køb på mellem 100 og 500 kroner. Her skal kunden fremover kun betale et fast gebyr på 1,45 kroner pr. køb, hvor der tidligere også blev lagt 0,1 procent af købsprisen oven i gebyret. De mellem 10 og 50 øre, kunderne sparer, svarer til et fald på i snit 17 procent, skriver Nets.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen konkluderede i november, at Nets tager et urimeligt højt gebyr, sammenlignet med omkostningerne, og Nets blev derfor pålagt at sænke prisen inden udgangen af januar. Hvor meget, prisen skulle sænkes, ville styrelsen ikke diktere. Den nye pris skulle stå i mere rimeligt forhold til omkostningerne, lød det dengang i den statslige afgørelse, og så vil styrelsen efterfølgende vurdere, om gebyret blev reduceret nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også netbutikkerne får glæde af en prisændring, for det såkaldte indsigelsesgebyr for berettigede indsigelser falder med 20 procent til 200 kroner.

Nets er bestemt ikke tilfreds med, at staten tvinger prisen ned på Dankortkøbene og vil derfor anke afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Sammenlignet med udenlandske kreditkort eller Paypal er Dankort-betaling stadig klart det billigste, anfører selskabet.

Gebyret for at betale for et køb på 1.000 kroner er således mellem 22 og 37 kroner, hvis det sker via Paypal, 15 kroner for internationale kreditkort, og 2,45 kroner for Dankort.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. maj 2013 kl. 13:39

Mener at det er dyre at have kontanter end at bruge kort set fra statens side da produktion af kontanter er dyre. Derfor burde der i stedet være gebyr på at hæve penge og ikke for at bruge kort

1
31. januar 2013 kl. 16:41

Gebyret er blot skjult i priserne på varerne du køber. Det er jo langt mere retfærdig at vise de reele omkostninger på hjememsiden, ellers var nets nok heller aldrig blevet stoppet, de 'stjæler' jo fortsat fra os når vi handler i almindelige butikker.