Første open source .Net Core er klar til test - men til hvem?

Illustration:
Microsoft open source-version af .Net kernekomponenterne og ASP.Net er lige på trapperne. Spørgsmålet er dog, om open source er nok til at lokke nye udviklere til.

Microsoft er lige på trapperne med den første testudgave af to vigtige elementer i selskabets strategi om at bejle til udviklere uden for Windows-platformen. Det skriver Infoworld.

I et blogindlæg skriver Scott Hunter fra Microsofts Visual Studio og .Net-afdeling, at preview-versioner af .Net Core og ASP.Net Core kommer i midten af maj, og de færdige versioner til Visual Studio 15 kommer med udgangen af juni.

Frigivelsen af version 1.0 af .Net Core har først og fremmest betydning for eksisterende .Net-udviklere, som bør overveje at sikre, at deres applikationer kan overføres til den version, Microsoft formentligt vil satse på fremover. Der vil nemlig være visse ændringer i forhold til tidligere.

Indholdet af .Net Core er først og fremmest biblioteker og Roslyn-compileren samt de tilhørende værktøjer til at integrere dem i Microsofts udviklingsværktøjer. Det er primært de sidste, Microsoft forventer at arbejde videre med frem til den endelige frigivelse i juni.

Microsoft er i færd med at gøre det meste af .Net-platformen til open source. Mens det kan have betydning for visse udviklingsprojekter på Windows, så er Microsoft også interesseret i at få .Net til at fremstå tillokkende til udviklere, der benytter andre platforme.

Ved at gøre kernekomponenterne til open source bliver det muligt at portere .Net-frameworket til nye platforme, og Microsoft er i fuld gang med at støtte portering til eksempelvis Linux og FreeBSD.

Den bagvedliggende tanke kunne være, at Microsoft håber at kunne lokke udviklere fra disse platforme til også at udvikle applikationer til Windows. Det er en udfordring for Microsoft, der først har vist sig på webapplikationer, hvor Linux-platformen længe har domineret, og på smartphones, hvor det har været iOS og Android.

».Net Core kunne få udviklere fra ikke-Windows-platforme til at blive mere interesserede i Microsofts teknologier samt tjenester så som Azure. Og .Net Core er en delmængde af det komplette .Net Framework, så hvis Linux og Mac udviklere lærer at bruge .Net Core og engagerer sig i teknologien, så kunne de blive mere tiltrukket af at udvikle på Windows,« siger analytiker Rob Sanfilippo fra Directions on Microsoft til Infoworld.

Selvom Microsoft har engageret sig mere i open source og frigivet en lang række komponenter, så kan selskabet dog stå over for en stor udfordring i forhold til at få open source-miljøet til at tage Microsofts teknologier til sig.

Microsoft har ganske vist indstillet retorikken fra tidligere direktører, der gik hårdt til angreb på Linux, men det er alligevel stadig uklart, om Microsoft kan få open source-udviklere til at vælge .Net.

Hvad mener du? Hvis du arbejder på en open source-platform, vil du så vælge at bruge .Net - og hvorfor?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere