Første .Net 6-kandidat på gaden

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
Foreningen af .Net samler .Net Core, .Net Framework og Xamarin.

Microsoft har udsendt første release candidate af .Net 6. Det skriver Infoworld.

Den kommende udgave skal videreføre den forening af miljøets forskellige dele, som blev sat i værk med forrige version af .Net. Med foreningen oprettes ét .Net udfra .Net Core, .Net Framework og krydsplatformsmiljøet Xamarin/Mono.

Udviklingsteamet har den sidste måned fokuseret på kvalitetsforbedringer, såsom ydelsesmæssige problemer i nye faciliteter.

.Net 6 kommer med forbedringer til sky-, skrivebord- og mobilapps. Den nye udgave vil integrere funktioner til Android, Ios og Macos, der på nuværende tidspunkt hører hjemme i Xamarin-platformen.

Microsoft udvider også Blazor-miljøet, så udviklere kan bygge hybrid-apps til web, skrivebord og mobile platforme. Blazor er et open source-framework, som gør det muligt at udvikle klient-programmer, der afvikles i en browser, med sproget C# og .Net.

Derudover kommer den nye version med mange ydelsesmæssige forbedringer, i Just-in-time-compileren (JIT), garbage collector og i forhold til JSON-faciliteter.

.Net-udvikleren Steven Toub bemærker blandt andet, at at JIT'en har et »utroligt antal« ydelsesforbedringer, f.eks. via såkaldt inlining, hvor et metodekald erstattes af dens kode. Det sparer et hop i udførslen.

Garbage collector'en, der indsamler hukommelse som ikke anvendes, er ændret, så den kigger på såkaldte regioner, som er mindre hukommelsesenheder. Det skulle også ende med bedre ydelse.

Klasser som Guid, System.Text.Json og FileStream har tillige også fået ydelsesmæssige opstramninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere