Første leverandører klar med CMS-standard

Ny standard for publiceringssystemer skal gøre det muligt at kombinere data fra forskellige kilder. Selvom standarden stadig er under udarbejdelse, er de første leverandører klar.

En kommende standard skal sikre, at forskellige indholdssystemer i virksomheder kan trække på data fra hinandens kilder. Selvom standarden stadig er under udarbejdelse, er de første leverandører klar med testversioner.

Standarden, Content Management Interoperability Services, er udviklet af blandt andre EMC, IBM og Microsoft.

Formålet er at skabe grænseflader til forskellige indholdssystemer baseret på den samme standard, så alle systemerne kan tale sammen.

Det skal spare kunderne udgiften til at få udviklet integration mellem to forskellige systemer. Samtidig vil det også gøre det muligt at sammenkøre indhold mellem flere systemer, som understøtter standarden til at skabe ny funktionalitet.

Standarden er lige nu under behandling af organisationen OASIS, men blandt andet CMS-leverandørerne Alfresco og Joomla har nu frigivet grænseflader, som understøtter CMIS, skriver InformationWeek.

Samtidig har IBM frigivet en testversion, og EMC forventer af kunne understøtte standarden i dets Documentum API inden nytår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Stefan Kreisberg

Øh, jeg kender da til en php implementation (med en bro til java godt nok) af JSR'en som også er en reference model for content og standardiserede metoder til at tilgå og dele content på tværs af systemer...

Fandt dog denne her interesante pdf: https://community.emc.com/servlet/JiveServlet/previewBody/1606-102-1-276... Som også nævner netop de ting du påpeger.

... og jeg synes også at kunne skimme af jcr forums/wiki'er at de er ved at lave en særskilt jcr-cmis "pløk"...

:)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere