Første krypto-bank er på vej i Schweiz

En gruppe på otte personer er i øjeblikket i gang med at ansøge om en licens til at drive bankvirksomhed i Schweiz, hvor Bitcoin bliver en central valuta.

En gruppe på otte personer arbejder i øjeblikket på at opnå en licens til at drive den første traditionelle bank i Schweiz, som også kan tilbyde sine tjenester i Bitcoin. Det skriver schweiziske Handelszeitung.

Det er sparsomt med oplysninger om gruppen, som har udtalt sig til det schweiziske medie via en talsperson, it-specialisten Guido Rudolphi. Han fortæller, at de første investorer er på plads og i øjeblikket leder den kommende bank efter passende lokaler. Rudolphi ønsker dog ikke at oplyse navnet på den virksomhed, som licensen i sidste ende skal gives til.

Læs også: Stigende popularitet lægger pres på Bitcoin-koden

Bankens primære kundegruppe skal være virksomheder som Bitcoin-børser, hvis omsætning gøres op i kryptovalutaen, men som også har brug for ubesværet bankadgang til det gamle valuta-paradigme.

Banken skal ligeledes helt simpelt opfylde et behov for Bitcoin-spekulanter, der ønsker ekstra sikkerhed omkring deres investeringer. Banken skal indgå i det internationale bank-netværk Swift og er derfor også forpligtet til at kende identiteten på sine kunder, hvilket formentlig vil holde en stor del af verdens bitcoin-brugere ude af kundekredsen.

Læs også: Konkurrence for it-iværksættere skal give bankerne baghjul

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakub Nielsen

ALM, know your customer princippet, blacklister, styring af personkredse hvor lån/aktiver skal rapporteres til særlige grupper, SWIFT, skattemæssige aspekter, basel II, ... Interessant hvis de har fået lavet et forretningsmæssigt produkt som ikke bryder med alm. bankmæssige regulativer og som der stadig er kunder til. Også spændende diskussioner om hvilke regler der alm. gælder for valuta så stadig er gældende når Bitcoin ikke er en alm. accepteret valuta.

  • 1
  • 0
Martin Kofoed

.. er allerede langt fremme. Har bl.a. ATM'er flere steder. Ved ikke om de er med i de i artiklen nævnte tiltag. Firmaet er stiftet af en dansker, som er drevet af bl.a. dyb skepsis for centralisering, hvad end det drejer sig om banker eller stater. Utrolig spændende udvikling at følge, ikke mindst fordi Niklas har brændt alle broer og satset alt på det her.

https://www.bitcoinsuisse.ch

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize