Første hands-on: Lumigon T2 er en god begyndelse

30. maj 2013 kl. 15:4517
Første hands-on: Lumigon T2 er en god begyndelse
Illustration: meremobil.dk.
Den første anmeldelse af den danske smartphone Lumigon T2 har set dagens lys, og den umiddelbare reaktion er positiv.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mindre end et døgn efter, at den danske telefonproducent Lumigon bekræftede, at den nye. android-baserede T2-smartphone var sat til salg på nettet, er den første hands-on-oplevelse blevet beskrevet.

Journalisten John G. Pedersen har fået fingrene i en Lumigon T2, og han er positivt overrasket over den efterhånden sagnomspundne smartphone. Det skriver han på Mobilsiden.dk.

Chefredaktør på Mobilsiden.dk og ejer af mediebureauet meremobil.dk John G. Christensen med det spritnye eksemplar af Lumigon T2.

Telefonen bliver leveret med Android version 4.0.4 Ice Cream Sandwich, hvilket ikke just er imponerende for en helt ny smartphone til over 4.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er den ikke klar til 4G.

Alt dette synes anmelderen John G. Pedersen dog ikke er det store problem, da det er en stilren telefon, hvor brugeroplevelsen er i højsædet.

»Jeg kunne godt nævne en masse steder, hvor T2 i forhold til nuværende topmodeller burde have sparket bagdel, men topmodellerne har også deres udfordringer. Det at kunne meget, er ikke altid en fordel,« udtaler John G. Pedersen i sin anmeldelse.

John G. Pedersen har ved flere lejligheder tidligere kritiseret Lumigon for ikke at kunne levere som lovet, og han han har også ytret tvivl om, hvorvidt T2-telefonen var virkelig eller blot et fantasiprodukt.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
31. maj 2013 kl. 12:42

Kunne ikke være mere enig.

Android-telefoner har ofte en hel del funktioner man kan fare vild i. For iOS-telefoner er det modsat, og den manglende fleksibilitet giver også udfordringer.

Nikolaj Sonne/So ein Ding lavede engang en test hvor en smartphone-jomfru blev sat til at løse forskellige opgaver på en iPhone og en S3'er, og konklusionen var at de var nogenlunde lige brugervenlige.

Hvis Lumigon går mellemvejen (mellem DUPLO-telefon og Lego Teknik-telefon), og laver noget, der udnytter Androids kraftfuldhed og fleksibilitet men som alligevel er simpelt, er det meget interessant.

9
31. maj 2013 kl. 09:28

En single core processor, en skærm som ingen ved om, er en LCD eller Oled og Android 4.0

Ja det lyder da i den grad som en telefon jeg gerne ville smide 4000+ Kr. efter.

Når man tænker på at Lumigon jo ikke ligefrem har været hurtigt ude med denne telefon så kan man jo godt være bekymret for, om der nogensinde kommer en opdatering til softwaren.

6
30. maj 2013 kl. 23:58

(ifølge billedet, hvis man misforstå det lidt)

5
30. maj 2013 kl. 23:50

Hvem gider rende rund med sådan en mursten som telefon?

8
31. maj 2013 kl. 09:19

Øh - det er kassen, hvor telefonen ligger i, han holder på billedet...

3
30. maj 2013 kl. 20:35

Et interessant spørgsmål, ville være om bootloader var låst? Og hvad med skærmen, er det LCD eller AMOLED?

Synes ikke disse oplysninger fremgår udfra Lumigons egne techspecs: http://lumigon.com/products.html

Såfremt den er, og ind beregnet at den "kun" er single-core, så er jeg desværre meget tøvende. Men er helt tosset med alle dens tilslutnings muligheder.

... Den kunne godt lige som minimum have fået en ekstra kerne :)

4
30. maj 2013 kl. 21:19

... Den kunne godt lige som minimum have fået en ekstra kerne :)

Hvornår lærer folk, at det ikke er antallet af kerner eller Mhz-tallet der afgører hvor hurtig en processor er? Det er i høj grad instruktionssættet osv. Qualcomm Snapdragon S2 er fra 2010. Den findes bl.a i top-moderne telefoner som Samsung Galaxy S Plus, Samsung Galaxy W og Sony Xperia Arc S - alle i singlecore 1400Mhz udgaver.

Qualcomm har sidenhen udgivet Snapdragon S3 (Kendt fra HTC Sensation XE) og Snapdragon S4 (Kendt fra HTC One S). S4 har yderligere en storebror der hedder Snapdragon S4 Pro, som man finder i Nexus 4 og Xperia Z. Endeligt har de lavet Snapdragon 600, som man finder i HTC One og visse versioner af Samsung Galaxy S IV.

Det er derfor ikke "kun" en singlecore chip der sidder i, den er også mange generationer gammel, men bliver alligevel lanceret som en "High-performance processor".

Det er ikke svært at finde ud af hvor i en benchmark telefonen vil finde sig til rette: http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks

Edit: Jimmy: Den er ikke 30% langsommere, nok nærmere 80%, hvis man kigger på rene benchmarks.

16
31. maj 2013 kl. 12:50

Hvornår lærer folk, at det ikke er antallet af kerner eller Mhz-tallet der afgører hvor hurtig en processor er?

Tak for oplysningen. Det er der sikkert andre på sitet, som kan bruge til noget. Men uanset hvad du mener om Instruktionsættene (for der er jo flere), så ville x2 af en CPU(kerne) jo for det meste af tiden være hurtigere end x1 af den samme slags.

Og vi begge være ganske enige i et CPUen er på den ældre side. Faktum er dog at en lidt nyere dualcore, med ca. samme instructionsæt og Project Butter ville kunne give en ret hæderlig oplevelse. På trods af at den er så forældet ved lanceringen.

Jeg ser det bare ikke ske ud fra dens nuværende specs og det kan give en kedelig oplevelse på telefonen, som helhed.

7
31. maj 2013 kl. 08:14

Det er derfor ikke "kun" en singlecore chip der sidder i, den er også mange generationer gammel, men bliver alligevel lanceret som en "High-performance processor".</p>
<p>Det er ikke svært at finde ud af hvor i en benchmark telefonen vil finde sig til rette: <a href="http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks">http://browser.prima…;
<p>Edit: Jimmy: Den er ikke 30% langsommere, nok nærmere 80%, hvis man kigger på rene benchmarks.

Alt andet lige: Kan vi ikke få et eksempel på en realistisk use case for en lille håndholdt enhed med <5 tommer skærm, hvor mindst fire kerner og flere GHz taktfrekvens er en nødvendighed? Hvis vi altså ser bort fra spil og benchmarkprogrammer? Er der faktisk nogle, der bruger det rutinemæssigt til "noget fornuftigt", f.eks. arbejdsrelateret?

10
31. maj 2013 kl. 10:11

Kan vi ikke få et eksempel på en realistisk use case for en lille håndholdt enhed med <5 tommer skærm, hvor mindst fire kerner og flere GHz taktfrekvens er en nødvendighed

Det er vel aldrig nødvendigt. Hvad så om alting kører lidt mindre glat. Hvad så om det tager lidt længere tid at starte programmer. Hvad så om der er spil du ikke kan køre fordi din telefon er født forældet. Hvad så om der er andre programmer med lidt ekstra lir som bliver meget mindre lirede af at telefonen ikke helt kan trække dem. Eller at du skal vente længere tid på CPU-intensive operationer - f.eks. offline talegenkendelse eller oversættelse...

Det er ikke strengt taget nødvendigt... Det gør bare telefonen rar at arbejde med.

13
31. maj 2013 kl. 12:36

Hvad så om det tager lidt længere tid at starte programmer. Hvad så om der er spil du ikke kan køre fordi din telefon er født forældet. Hvad så om der er andre programmer med lidt ekstra lir som bliver meget mindre lirede af at telefonen ikke helt kan trække dem. Eller at du skal vente længere tid på CPU-intensive operationer - f.eks. offline talegenkendelse eller oversættelse...

Nu havde jeg lidt håbet på, at nogle kunne komme med eksempler på daglige opgaver, der kunne retfærdiggøre den store fokus på mobilers regnekraft.

Men hvis den eneste fordel er GUI-forbedringer ("lir") og evnen til at afvikle nye spil, så er den eneste real-world use case jeg kan komme på denne: At tiltrække mere opmærksomhed og højne sin sociale status blandt teenagere.

Det er slet ikke for at være perfid, men jeg kan ved gud endnu ikke indse nytten i den megen processorkraft i lommen. Nogle gange opstår mulighederne først, når teknologien er tilstede, ja, men det ser ikke ud til at være sket, her. Endnu.

16
31. maj 2013 kl. 12:49

Det er slet ikke for at være perfid, men jeg kan ved gud endnu ikke indse nytten i den megen processorkraft i lommen. Nogle gange opstår mulighederne først, når teknologien er tilstede, ja, men det ser ikke ud til at være sket, her. Endnu.

Der bruges vel regne kraft til internet surfe/flash, video, tale genkendelse, billedegenkendelse. Nogen af de ting bliver jo løst på nettet men kan så flyttes tilbage til telefon. (Skal lige selv have prøvet at få min S3, til at afspille video i fuld HD på mit TV, har købt et kina kabel, men det virkede ikke i første omgang)

mere proseerkraft = hurtigere respons

2
30. maj 2013 kl. 20:32

I billedteksten skriver i Lumia T2 - det bliver Lumigon da nok ikke så glade for ;)

1
30. maj 2013 kl. 16:45

Det er godt at se, at telefonen faktisk er til at få fat på. Hvis jeg skal have ny mobil, bliver det formentlig en T2. Jeg synes det er vigtigt at støtte danske virksomheder. For mig er det ikke væsentligt at den er 30% langsommere end andre mobiler i samme prisklasse. Jeg tænder mere på den helstøbte brugeroplevelse, design og holdbarhed.

Version2 > Det ville altså være super fedt, hvis I kunne få et interview i stand med virksomheden. Jeg er meget nysgerrig efter at høre, hvorfor det tog så lang tid. Jeg er helt sikker på at det er enormt kompliceret for en lille dansk virksomhed, at lave sådan et produkt her, og det er formentlig også pokkers dyrt at sætte i søen. Men en ærlig snak med ejerne synes jeg kunne være interessant, for at høre om de forskellige udfordringer de stod over for. Spørg også gerne om de har andre produkter i støbeskeen og om T2 får en efterfølger inden for de nærmeste par år - måske blot en udgave med 4G/LTE og dual/quard core.

11
31. maj 2013 kl. 11:58

Hvad hjertet af fuld af!

Men det er altså ikke smart med et navn, der ligger så tæt på Nokias produktserie.