For første gang: Truslen fra cyberspionage mod Grønland er 'meget høj', siger CFCS

14. marts kl. 10:10
Grønlands flag
Illustration: Pressefoto/Center for Cybersikkerhed.
»Grønland har en helt central rolle i Arktis. Cyberspionage er desværre et middel, som både Rusland og Kina kan anvende til at fremme deres handlemuligheder og interesser i området, potentielt på bekostning af grønlandske interesser,« siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet er 'meget høj' vurderer Center for Cybersikkerhed (CFCS), der for første gang offentliggører en cybertrusselsvurdering mod Grønland.

Det skriver Ritzau.

Vurderingen betyder, at det er meget sandsynligt, at grønlandske myndigheder og virksomheder vil blive udsat for forsøg på cyberspionage og cyberkriminalitet inden for de næste to år.

»Grønland har en helt central rolle i Arktis. Cyberspionage er desværre et middel, som både Rusland og Kina kan anvende til at fremme deres handlemuligheder og interesser i området, potentielt på bekostning af grønlandske interesser,« siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet mod Danmark er ligeledes 'meget høj'.

I slutningen af sidste år indgik Danmark og Grønland en samarbejdsaftale om at styrke cyberforsvaret, der blandt andet indebærer, at CFCS bistår med uddannelse og træning til ansatte i Grønlands digitaliseringsstyrelse for at styrke kompetencer inden for cyber- og informationssikkerhed.

»Fremmede stater og kriminelle hackere udgør en vedvarende cybertrussel mod Grønland. I 2022 har vi set flere cyberangreb, der har påvirket samfundsvigtige funktioner i Grønland, blandt andet i form af nedetid i borgervendte tjenester i centraladministrationen og i sundhedsvæsenet,«, sagde chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Flarup dengang.

V2 Security 2023 | 10.-11. maj

Version2 byder endnu engang it-ansvarlige og -specialister velkommen til to spændende dage i København med 100 seminarer og mere end 3.000 deltagere, der mødes for at blive opdateret på den nyeste viden om it-sikkerhed, cloudløsninger og compliance.

TILMELD DIG HER

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger