Første gang det sker: Krypto-miner malware fundet i spil og fjernet fra Steam

Illustration: Screenshot af Abstractisms' nu slettede Steam butiksside
Det første tilfælde af ufrivillig krypto-mining i et spil er blevet opdaget. Spillet er fjernet fra Steam.

Spillet Abstractism lignede på overfladen et simpelt indie-spil. På spillets Steam-side kunne man læse, at man ikke kunne tabe spillet, der skulle være en afslappende minimalistisk oplevelse. Dog ikke for spillernes computere, der gik på overarbejde for at køre det simple spil.

Under overfladen minede Abstractism nemlig kryptovaluta, mener flere spillere, der har observeret både grafikkort og CPU’er på overarbejde på trods af spillets simple grafiske stil, og at visse anti-virus programmer lyste op som et juletræ, når spillet blev åbnet.

Opdagelsen kommer efter, at et var verdens mest populære spil League of Legends tidligere på måneden blev inficeret med et krypto-miner script, der minede Monero til en ukendt angriber fra spillernes computere. Abstractism er nu fjernet fra Steam-butikken, skriver Motherboard.

Det døde udviklerhold

Udviklerne af spillet, der kalder sig 'Dead Team' benægter, at de minede kryptovaluta fra de omkring 6.000 ejere af spillet på Steam, men at computerens resurser kun blev brugt til at køre spillet, der dog ikke har synderlig tung grafik.

Steam fjernede alligevel spillet og bandlyste Dead Team fra at udgive spil på platformen igen, men det var ikke på grund af beskyldningerne om kryptomining. Det var fordi Abstractism skabte falske våben, som spillerne kunne snyde andre spillere for.

YouTuberen SidAlpha blev kontaktet af en spiller, der havde købt en sjælden guld-bazooka for 100 dollar til det populære Team Fortress 2 skydespil. Det viste sig dog at bazookaen ikke dukkede op i hans spil, men at han i stedet havde købt et billede af bazookaen, genereret af Abstractism, og handlet på fupsider.

Artiklens indhold er rettet d. 31/07, da en læser pointerede at et andet spil også var udsat for et krypto-miner-malware angreb tidligere på måneden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere