For første gang: Microsoftbaseret CMS med på Open Source Days

På Open Source Days vil du kunne høre om danske Composites rejse fra lukket CMS til open source og en noget større kundeskare.

Det danske open source CMS Composite C1 er det første Microsoftbaserede open source-system, der er inviteret til Open Source Days, skriver Open Source Days 2012 i en pressemeddelelse.

»Vi er et helt nyt hold bag konferencen i år, og det er vigtigt for os at signalere, at Open Source Days først og fremmest handler om open source, og ikke hvilken teknologifarve, man har valgt. I den forbindelse har Composite C1 været et oplagt valg med deres historik,« udtaler Bryan Østergaard formand for Open Source Days.

Læs også: Efter skift til open source: Dansk CMS får første overskud i mange år

Deltagerne vil kunne se frem til en præsentation fra projektlederen, Marcus Wendt, af det danske CMS. Det sker den på lørdag klokken 13.

»Vi er meget beæret over at være blevet inviteret med til Open Source Days 2012. At gå open source har været en fantastisk rejse for os. Vi gik fra 1.000 installationer regionalt på 10 år som closed source, til 1.000 om måneden på verdensplan. Det har også været en kæmpe omvæltning for os kulturelt, at gå open source er meget mere end bare at frigive kildekoden, og den historie vil vi gerne dele,« udtaler direktøren for Composite C1, Oskar Lauritzen.

Læs også: Efter fire måneder som open source: Composite har fået sit andet liv

Composite C1 er udgivet under Mozilla Public licensen og har nydt stor succes i det offentlige i blandt andet England, Australien og USA. Her har flere kommuner og universiteter taget systemet til sig.

Microsoft baseret CMS med på Open Source Days 2012

Composite C1 bliver det første Microsoft baserede system på Open Source Days nogensinde.

Der bliver skrevet historie, når den 14. udgave af Open Source Days løber af stablen i den kommende weekend. For ikke alene er der et helt nyt hold bag
konferencen, det bliver også første gang nogensinde, at et Microsoft baseret open source system er inviteret som taler til Open Source Days.

Det sker når projektlederen Marcus Wendt fra det dansk producerede content management system Composite C1 giver en præsentation af programmet lørdag klokken 13.

»Vi er et helt nyt hold bag konferencen i år, og det er vigtigt for os at signalere, at Open Source Days først og fremmest handler om open source, og ikke hvilken teknologifarve, man har valgt. I den forbindelse har Composite C1 været et oplagt valg med deres historik«, udtaler Bryan Østergaard formand for Open Source Days.

Composite C1 startede ud som et closed source CMS, men for 18 måneder siden valgte de at frigive den deres bud på fremtidens CMS som et open source produkt under Mozilla Public licensen. Sammen med danske Umbraco udgør de i dag to ud af bare fem Microsoft baserede open source content management systemer på verdensplan.

»Vi er meget beæret over at være blevet inviteret med til Open Source Days 2012. At gå open source har været en fantastisk rejse for os. Vi gik fra 1.000 installationer regionalt på 10 år som closed source, til 1.000 om måneden på verdensplan. Det har også været en kæmpe omvæltning for os kulturelt, at gå open source er meget mere end bare at frigive kildekoden, og den historie vil vi
gerne dele«, udtaler direktøren for Composite C1, Oskar Lauritzen.

Composite C1 har blandt andet oplevet stor popularitet i det offentlige i blandt andet England, Australien og USA, hvor flere universiteter og kommuner har valgt at bruge det dansk udviklede system. Derudover har Composite også haft stor fremgang i USA, hvor blandt andet det digitale bureau Questus, som blev kåret som årets bureau i USA, har foretrukket det danske Open Sorce CMS til nogen af deres største løsninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017