Første gang det sker: Krypto-miner malware fundet i spil og fjernet fra Steam

31. juli 2018 kl. 10:112
Første gang det sker: Krypto-miner malware fundet i spil og fjernet fra Steam
Illustration: Screenshot af Abstractisms' nu slettede Steam butiksside.
Det første tilfælde af ufrivillig krypto-mining i et spil er blevet opdaget. Spillet er fjernet fra Steam.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spillet Abstractism lignede på overfladen et simpelt indie-spil. På spillets Steam-side kunne man læse, at man ikke kunne tabe spillet, der skulle være en afslappende minimalistisk oplevelse. Dog ikke for spillernes computere, der gik på overarbejde for at køre det simple spil.

Under overfladen minede Abstractism nemlig kryptovaluta, mener flere spillere, der har observeret både grafikkort og CPU’er på overarbejde på trods af spillets simple grafiske stil, og at visse anti-virus programmer lyste op som et juletræ, når spillet blev åbnet.

Opdagelsen kommer efter, at et var verdens mest populære spil League of Legends tidligere på måneden blev inficeret med et krypto-miner script, der minede Monero til en ukendt angriber fra spillernes computere. Abstractism er nu fjernet fra Steam-butikken, skriver Motherboard.

Det døde udviklerhold

Udviklerne af spillet, der kalder sig 'Dead Team' benægter, at de minede kryptovaluta fra de omkring 6.000 ejere af spillet på Steam, men at computerens resurser kun blev brugt til at køre spillet, der dog ikke har synderlig tung grafik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Steam fjernede alligevel spillet og bandlyste Dead Team fra at udgive spil på platformen igen, men det var ikke på grund af beskyldningerne om kryptomining. Det var fordi Abstractism skabte falske våben, som spillerne kunne snyde andre spillere for.

YouTuberen SidAlpha blev kontaktet af en spiller, der havde købt en sjælden guld-bazooka for 100 dollar til det populære Team Fortress 2 skydespil. Det viste sig dog at bazookaen ikke dukkede op i hans spil, men at han i stedet havde købt et billede af bazookaen, genereret af Abstractism, og handlet på fupsider.

Artiklens indhold er rettet d. 31/07, da en læser pointerede at et andet spil også var udsat for et krypto-miner-malware angreb tidligere på måneden.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
31. juli 2018 kl. 12:12

Det var gået mit hoved forbi i sommervarmen, men tak for informationen! Vi retter artiklen til.

Mvh Alexander Tange Version2